Dembélé ezúttal élt a lehetőségével

Két gól, és gólpassz értékű lövés a Villarreal ellen

Habár az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde nem sokszor adott 90 percet Ousmane Dembélének ebben a szezonban, most végigjátszhatta a mérkőzését a francia szélső, és ezt a lehetőséget meg is hálálta a trénernek a Villarreal elleni, 5-1-re végződő hazai bajnoki összecsapás alkalmával.

Dembélé a Villarreal ellen két gólt ért, illetve az egyik lövése kipattant a kapusról, amit a brazil Coutinho vágott a kapuba, így összesen három gólban volt benne a francia. A góljain kívül a gyorsasága, illetve a hirtelen irányváltásai okoztak gondot az ellenfél védelmének.

A sérülések – illetve az a tény, hogy Valverde a 4-4-2-es formációt preferálta a szezon nagy részében – nem segítették a gall támadó beilleszkedését és fejlődését. Emiatt keringtek olyan hírek, hogy esetleg elhagyhatja a klubot a nyáron, de szerda este megmutatta, hogy miért is érdemes őt a csapatnál tartani. Az FC Barcelona játékához alkalmazkodni időbe telik, pláne egy húsz éves fiatalnak.

Dembélé leginkább a 4-3-3-as formációban érzi jól magát, amit nem igazán láthattak a katalánok szurkolói októbertől. A következő szezontól azonban könnyen lehet, hogy már nem a 4-4-2-t fogjuk látni Valverde mestertől, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy Dembélé kihozza magából a maximumot.

Az egyik potenciális tényező, amely befolyásolhatja Valverde elképzeléseit, az nem más, mint Antoine Griezmann lehetséges érkezése, egy ilyen átigazolás pedig még inkább megnehezítené Dembélé életét Barcelonában. Valverde mindenesetre azt mondta a Villarreal elleni sajtótájékoztatója után, hogy a következő idényben is számol a csatárral.

Nézd meg a francia legszebb megmozdulásait a Villarreal ellen: