Szezon végi hangulat… kis plusszokkal

A veretlenség a tét, Iniesta Valenciától is búcsúzik

A Levante és a Barcelona egyaránt elérte a célját az idei szezonban, ami a Ligát illeti: előbbi bennmaradt, utóbbi megnyerte a bajnokságot. Az utolsó előtti fordulóra így azonban nem maradt túl sok tét, és a két csapat egymás elleni meccse nem ígérne túl sok izgalmat. De azért mégiscsak búcsúzik Andrés Iniesta, és mégiscsak a veretlenség megtartása a cél…

A Barcelona számára ilyen szempontból tét ugyanis mégis van, a veretlenség szép cél mindenki előtt. Az eddigi 36 fordulóban sikerült veretlennek maradni, ezúttal is ezt kell megtartsa a katalán csapat, ami papíron nem kellene nagyon nehéz legyen.

Ugyan idegenben kell pályára lépni, de a Levante papíron az egyik leginkább ideális ellenfél ebben a pillanatban. Már bennmaradó, tehát nem kell küzdenie foggal körömmel az első osztályért, de ezen csapatok közül az egyik leggyengébb, tehát a 16. helyezett. A 16. helyezettet pedig illene legyőznie a veretlen bajnoknak még idegenben is.

Ernesto Valverde persze fog rotálni. Lionel Messi eleve pihenőt kapott, el sem utazik Valenciába, de így kezdhet Paco Alcácer és valószínűleg Dembélé is. Nem elképzelhetetlen Busquets pihentetése sem, lehetőséget adva Paulinhonak. A védelemben jó esély van rá, hogy újfent Vermaelen lesz Piqué partnere.

Andrés Iniesta pedig elköszönhet egy újabb pályától az első osztályban, várhatóan itt is szépen fogja búcsúztatni a valenciai közönség. Ő az, akit szinte mindenhol szeretnek, és mindenhol becsülnek – nem ok nélkül.

Levante UD – FC Barcelona:
Valencia, Ciutat de Valencia
20.45
Vezeti: Melero López
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

Levante: Oier, Coke, Postigo, Chema, Luna – Campana, Lerma, Bardhi, Jason – Morales, Boateng.

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba – Paulinho, Rakitic, Dembélé, Iniesta (Coutinho) – Suárez és Alcácer.

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.