Valverde: „Történelmi lenne a veretlen szezon”

Ernesto Valverde vezetőedző szombat délután értékelte a Barça előtt álló vasárnap esti bajnoki összecsapást, melyen a katalánok a Levante ellen mérkőznek meg idegenben. A tréner szerint egyértelmű cél már a csapata számára, hogy veretlenül zárja az idényt, hiszen erre még senki nem volt képes a spanyol bajnokság 20 csapatos történelmében. Valverde beszélt még a fiatalok lehetőségeiről a jövőre nézve, valamint szót ejtett Coutinho igazi posztjáról is. 

„Amikor megnyertük a Ligát, új motivációs erők után kellett nézni. Ezek közül az egyik a veretlen szezon, amihez most nagyon közel állunk. Meglátjuk, hogy sikerül-e elérnünk. Történelmi lenne.”

Griezmann

„Egyetértek Zidane-nal, a jó játékosok mindig megértik egymást. Senki sem tudja, mit hoz a jövő. Lévén, hogy még egy másik klub játékosa, nem tudok semmiről sem.”

Aleix Vidal ismét nincs a keretben – távozik a nyáron?

„Nem kell ennyit gondolkozni a jövőn, sokkal inkább a jelenben kell élni. Vannak még hátra meccsek és edzések, amiken lehet alkotni.”

Iniesta távozása

„Ilyenkor mindig azt gondolják az emberek, hogy egy az egyben találunk egy utódot, aki ugyanazt csinálja majd, mint Iniesta. Nyilvánvaló, hogy meg fogjuk érezni a hiányát, de másféle egyensúlyt kell majd keresni a csapaton belül.”

Coutinho igazi posztja – melyik is az?

„Szeret középre húzni, ami számunkra jól is jön. Ahogy azt láthattuk tőle idén, a bal oldalról indulva többet játszik össze a középső középpályásokkal, míg a jobb oldalon inkább támadóként funkcionált. Amikor a bal oldalon játszik Iniesta helyén, akkor többet kell visszalépnie a labdákért, mint a jobb oldalon.”

Ki fog védeni? Ismét ter Stegen?

„Igen, Marc visszatér a csapatba. Umtiti ugye sérült, Sergi Roberto pedig eltiltott. Az ő esetében kiemelt figyelemmel várjuk a fellebbezésről szóló döntést. Talán lesz változás.”

Felkerülhetnek fiatalok a B csapatból a nyáron?

„A szezon végeztével elemeznünk kell a helyzetet. Carles helyzete (Aleña – a szerk.) több-kevésbé világos. Idén velünk edzett, és kiváló teljesítményt nyújtott. Majd ott van Oriol Busquets is. Vele is számolunk, de sajnos súlyosan megsérült.”

A nyári átigazolási szezon

„Az olyan csapatoknál, mint amilyen a Barcelona, a nyarakról minden elmondható, csak az nem, hogy unalmasak. Reméljük, hogy nem lesz balszerencsénk. Egy 20-22 fős kerettel elégedett lennék.”

Messi, az Aranycipő és a vb

„Természetesen nagyon örülnék, ha Leo megnyerné az Aranycipőt. Ez a munkájának a következménye, amit naponta tesz. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy kicsit megszállottja lett ennek, és figyelembe kell vennem azt is, hogy vannak játékosok, akik a világbajnokságon is játszanak majd.”

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.

Campions25:

Gracias, Iniesta: