„A szünetben biztosak voltunk, hogy fel tudunk állni”

Minden helyzetből gólt kaptak

Ernesto Valverde szerint elsősorban az ellenfél kontráinak különös hatékonysága és saját csapata instabilitása hozta a Ligában az első idénybeli vereséget. A tréner nem fogta senkire sem külön a sok kapott gólt,  és bevallotta, nem is látták lehetségesnek a szünetben, hogy ilyen történjen.

Mi történt a szünetben?

„Úgy mentünk el szünetre, hogy biztosak voltunk benne, hogy fel tudunk állni.”

Stabilitás nélkül

„A szezon során egy stabil csapat voltunk, és nem normális dolog, hogy 5 gólt lőjenek nekünk. A Levante nagyon felszabadultan játszott, remekül kihasználta a kontráit, ezeket pedig nem tudtuk megfogni.”

A kontrákkal volt a baj

„Az a normális, hogy egy mérkőzés során előforduló kontrákból legalább néhányat meg tudsz állítani. Ma ez nem sikerült. Amikor csak előrejöttek, gólt szereztek.”

Paco López

„A Levante van jelen pillanatban a legjobb formában a Ligában. Remekül játszanak, nagyon hatékonyak. Nagyon örülök Paco miatt, mert dolgoztunk már korábban együtt. Észre lehet venni, hogy felszabadultak a nyomás alól.”

A 2-1 10 ember ellen esett

„Gerardnak melegítenie kellett legalább két percit. A labda nem ment ki amíg 10 emberrel voltunk. Az igaz, hogy hiányzott az egyensúly. Egyel kevesebb játékossal kezdtük el a letámadást elől és megtalálták a rést a második gólhoz. Ezeket a dolgokat nem lehet előre látni. Le kellett hoznom Vermaelent is, mert nem akartam, hogy még jobban megsérüljön.”

Vermaelen és Mina

„Thomasnak egy izomsérülése van. Yerry, látva az eredményt, azt gondolta, hogy a védőknek borzalmas napja volt. A meccs meghatározott pillanataiban elég erős volt a személyisége, és stabil volt, hogy kezelje a helyzetet. Nem láttam rossznak. Figyelembe kell venni az ellenfél hatékonyságát is.”

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.