Valverde: „Iniesta megismételhetetlen és történelmi”

Kiváltság volt számára Iniestát edzeni

A szezon utolsó bajnokijának eredménye teljesen másodlagos volt ezúttal, hiszen a Real Sociedad ellen játszott utoljára a Barcelonában Andrés Iniesta. A csapat vezetőedzője, Ernesto Valverde is róla beszélt a mérkőzés utáni nyilatkozatában, kiemelve a búcsúzó csapatkapitány kvalitásait, valamint történelmi, megismételhetetlen játékosnak is nevezte őt.

 

 

Különleges nap

„Nagyon megindító volt a nap idáig. Meg akartuk nyerni a meccset, de ez a nap Andrésről szólt és a közönség ezt igazán különlegessé tette. Iniestának varázsereje van a pályán, könnyebbé teszi a dolgainkat, ez az ő futballjának az esszenciája és vele megéltük a futballt az összes dimenziójában.”

Iniesta cseréje

„Le akartam cserélni a mérkőzés végére, de úgy, hogy Messivel is játsszon még, mert különleges kapcsolatuk van a pályán és vártam, gólt tudnak-e szerezni. Az volt a helyes pillanat, de ezt nem könnyű eltalálni. Az emberek el tudtak köszönni tőle és ő is a közönségtől. Nagyon érzelmes jelenet volt.”

Iniesta legendája és a szurkolók ovációja

„Ezek azok a dolgok, amiket a jövőben mindig mesélni lehet. A megismételhetetlen, történelmi játékosok, akikre mindenki emlékezni fog.”

Szerencsés, hogy Andrés edzője lehetett

„Azt hiszem a többi edzőjéhez hasonlóan, szerencsés vagyok, hogy dolgozhattam vele, mert egy egyedi, megismételhetetlen játékosról beszélünk, akihez hasonlót nem lehet találni egyet sem.”

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.