Siker a semleges Clásicón: 2-3

Kiváló mérleg: 3/3 | Messi, Rakitic és Piqué szerezték a katalán gólokat

Az FC Barcelona együttese 3-2 arányban legyõzte az õsi rivális Real Madrid csapatát Miamiban a tengerentúli túra zárásaként. A katalánok Messi és Rakitic góljaival szereztek vezetést, amit azonban Kovacic és Asensio révén egalizált a fõvárosi gárda. Piqué találatára azonban már nem jött válasz, így a Barça várhatja kellemesebb szájízzel a szezon kezdetét. 
 
Amint arról már beszámoltunk, a két csapat összecsapásainak története során eddig csupán egyszer rendeztek Klasszikust Spanyolországon kívül 1982-ben Venezuela adott otthont a találkozónak, amikor is a Madrid nyert Vicente del Bosque góljával.
 
A két együttes ellentétes elõjelekkel várhatta a felkészülési meccset. A Barça két gyõzelemmel a háta mögött vágott neki a mérkõzésnek, míg a Madrid elõbb döntetlent játszott a Manchester Uniteddel, majd kikapott 4-1-re a City együttesétõl a tengerentúli túrája részeként.
 
A találkozónak ugyan tétje nem volt, de presztízse természetesen annál inkább. A látványos és klasszis megoldásokon túl az látható, hogy a védekezés még egyik csapatnál sem az igazi, bár nem szabad elfelejteni, hogy ez az idõszak fõként még a megfelelõ erõállapot megszerzésérõl szól. Kiemelendõ barcelonai részrõl a holland Cillessen, aki bravúros védéseket bemutatva támasztotta meg hátulról a csapatot.
 
A madridi média szerint a találkozó bizonyította, hogy „a Madrid még gyenge, a Barça pedig fejlõdik”. Messzemenõ következtetéseket azonban ebbõl a túrából nem szabad levonni, hiszen a tétmeccseket nem szabad összekeverni a felkészülési meccsekkel.
 
A 2-3-ra végzõdõ Klasszikus összefoglalója: