Több is lehetett volna közte: 2-0

Kilátástalan katalán játék | A Madridé a Szuperkupa | Piqué megsérült

Az FC Barcelona 2-0 arányban vereséget szenvedett a Real Madrid ellen a Spanyol Szuperkupa visszavágóján a Santiago Bernabéu stadionban, így kettõs vereséggel maradt alul az õsi rivális ellenében. A Madrid irányította a játékot, dominálta a mérkõzést, a Barcelonának esélyt sem adott Zidane alakulata. A madridiak az elsõ félidõben két gólt lõttek, és ugyan a második félidõben már a katalánok elõtt is adódtak lehetõségek, egyetlen egy percig sem volt kérdés, ki nyeri meg a Spanyol Szuperkupa idei kiírását. A trófea tehát ezúttal a fõvárosba került.

Valverde próbált újítani, és a védekezésben vasárnap este átjáróháznak bizonyuló Aleix Vidal helyett átállt a háromvédõs rendszerre, bekerült a középpályára André Gomes, Mascheranót pedig Sergi Robertónak kellett labda nélkül kisegítenie a jobb oldalon. A többi poszton a várakozásoknak megfelelõen alakult a kezdõcsapat. A Madridnál is volt némi meglepetés, Casemiro helyett Kovacic, míg Bale helyett Asensio kezdtek, ám ezzel Zidane nem veszített minõségben, sõt…

A találkozó egésze folyamán az volt, amit a Madrid akart. Játékban régóta nem volt ennyire esélytelen a Barcelona a Real Madridhoz képest, a fõvárosiak minden tekintetben felülmúlták a katalánokat. Gyorsabban járatták a labdát, Modric és Kroos diktálták az ütemet, Kovacic pedig úgy ugrott be Casemiro helyére, mintha évek óta ezen a poszton játszana. Labdabiztosak voltak, és pillanatok alatt odaértek ter Stegen és a Barcelona kapuja elé.

Ennek gyorsan meg is lett az eredménye, és már a 4. percben vezetést szereztek Asensio révén. 1-0, ugyan a rúgást megelõzõ bedobás a Barcelonának járt volna, Asensio ettõl függetlenül szabadon lõhetett, és órási bombagólt ragasztott a német kapus kapujába. A spanyol támadó nagyon elemében volt, és nem igazán tudta tartani õt a katalán együttes, melynek az elsõ félidõben egyetlen egy kapura lövési kísérlete volt. Mindeközben a Madrid támadott, és meg is lõtte a második gólját. 2-0, a Madrid megszerezte a labdát a Barcelona térfelén, Marcelo a hosszúra adta be a labdát, amit Benzema a honfitársát, Umtitit megelõzve a kapuba továbbított.

A félidõre tehát 2-0-val mentek be a csapatok, és a második játékrészben csupán annyi változott, hogy a Barcelona is eljutott gólhelyzetekig a továbbra is veszélyes Madrid mellett. Valverde ugyan próbálkozott, és behozta Deulofeut a portugál André Gomes helyére, a katalán gólhelyzetek inkább annak voltak köszönhetõek, hogy a Madrid már nem erõltette a játékot, és egy kissé kiengedett. Ettõl függetlenül tény, hogy Messi kapufát lõtt, Sergi Roberto alig maradt le Alba beadásáról, vagy hogy Suárez fejese is a kapufán csattant, ám gól egyik helyzetbõl sem született. A Barcelona elsõ cseréje egyébként Piqué lehozatala volt, miután a bekk fájdalmat érzett a combjában, helyét Semedo foglalta el.

Az eredmény már nem változott, maradt tehát a 2-0, de játékbeli dominanciában hasonlított ez a katalán szurkolók számára kedves 5-0-hoz – csupán ezúttal a Barcelona volt a szenvedõ fél.

A Spanyol Szuperkupa idei kiírását tehát a Real Madrid nyerte meg, méghozzá összessítve 5-1 arányban.

Real Madrid – FC Barcelona: 2-0 ( 2-0 )
Madrid, Santiago Bernabéu
81.022 nézõ
Vezette:
José María Sánchez Martínez

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Kovacic (Casemiro, 62’), Modric, Kroos (Ceballos, 79’) Asensio (Theo, 75’), Benzema, Jesus Vazquez.

FC Barcelona: ter Stegen, Mascherano, Piqué (Semedo, 50’), Umtiti, Busquets, Sergi Roberto, Rakitic, André Gomes (Deulofeu, 73’), Alba (Digne, 78’), Messi, Suárez.

Gólok: 1-0, Asensio (4’); 2-0, Benzema (39’).

A mérkőzés összefoglalója