Koncentráltak maradtak: 5-0

Oriol Busquets kellemes meglepetés | Defenzív Murcia | Sergi Roberto visszatért

Kellően koncentrált és fegyelmezett volt a Barcelona a Király Kupa legjobb 32 csapata között a Murcia elleni visszavágón, így izgalom nélkül fektette két vállra alacsonyabb osztályú riválisát 5-0 arányban. Az első félidőben Alcácer szerezte meg a vezetést a hazai csapatnak, a második félidőben ezt követte még további négy találat Piqué, Vidal,Denis Suárez illetve a csereként beálló Arnaiz révén, így összesítésben 8-0-val jutott tovább a Barça. 

Az előzetes várakozásoknak megfelelően sem a mérkőzés, sem pedig Ernesto Valverde szakvezető kezdőcsapata nem okozott különösebb meglepetést. A tréner bizalmat szavazott a fiataloknak, akik közül Aleñá és Oriol Busquets játszhattak a középpályán Denis Suárez mellett. A támadósorba bekerült Aleix Vidal, a védelemben pedig Piqué volt a belga Vermaelen párja.

A Barcelona kellően komolyan vette a mérkőzést, így egy percig sem volt izgalom a levegőben, a Murcia alig tudott helyzeteket kialakítani. A katalánok ugyan nem életük mérkőzését játszották, de a dominancia és a veszély ott volt a játékukban. Deulofeu továbbra sem lendült formába, holott ezek azok a mérkőzések lennének, ahol meggyőzhetné Valverdét arról, hogy komolyabb szerepre is képes.

A Barcelona az első félidőben túlzottan nem hajtotta ki magát, ugyanakkor tette becsülettel a dolgát, aminek a 16. percben – némi szerencsével – meg is lett az eredménye. 1-0, Aleix Vidal rosszul vette át a labdát gólhelyzetben, ám a menteni igyekvő védőről a labda pont Alcácer fejére pattant, aki egyből a kapuba fejelte a játékszert. Semedo elfutása után Deulofeu előtt adódott még egy említésre méltó lehetőség, ám a támadó nem találta el jól a játékszert.

A Camp Nouba egyékbént a mérkőzés tétjéhez képest igen magas számban kilátogató publikum ugyan a második félidőben sem láthatott drasztikus változást a játék képében, ám egyrészt a vendégek az idő előrehaladtával egyre inkább fáradtak, másrészt a Barça is többet akart egy szűk győzelemnél. 2-0, Aleix Vidal beadását Piqué továbbította a hálóba, akit ezután le is cserélt Valverde, a helyét a B csapat fiatalja, David Costas vette át.

Valverde a 63. percben ki is használta a további két cserelehetőségét, amikor pályára küldte a sérüléséből visszatérő Sergi Robertót valamint Arnaizt, akik Oriol Busquets illetve Semedo helyett kaptak lehetőséget. Mindenesetre a harmadik gól már a beállásuk előtt megszületett. 3-0, egy labdaszerzés után Semedo centerezését Aleix Vidal fejelte szépen a kapuba az 59. minutumban.

A Barça nem állt le, és egy szépségdíjas góllal tovább növelte a különbséget. 4-0, Denis Suárez kapott szenzációs passzt Sergi Robertótól, és nem is hibázott a kapussal szemben. Ekkor már látszott, hogy a Murcia már annak a reményét is feladta, hogy megússza a kiadós vereséget, a Barcelona motivált játékosai pedig további gólokat akartak szerezni, ami össze is jött. 5-0, az odavágón is gólt szerző Arnaiz ismét betalált, méghozzá egy villámgyors ellentámadás végén.

Az eredmény ezek után már nem változott, a Barça pedig bőven teljesítette a feladatát a párharc két meccsét tekintve. Oriol Busquets játéka, aki csak névrokona Sergi Busquetsnek, kellemes meglepetés volt, Arnaiz pedig az agilitásával és góléhségével azt mindenképp elérte, hogy Valverde ne veszítse őt szem elől a jövőben.

FC Barcelona – Real Murcia: 5-0 ( 1-0 )
Barcelona, Camp Nou
Copa del Rey, 1/16
Vezette:
Javier Alberola Rojas
68.775 néző

Barcelona: Cillessen, Semedo (Arnaiz, 63’), Piqué (David Costas, 58’), Vermaelen, Digne, Oriol Busquets (Sergi Roberto, 63’), Aleñá, Denis Suárez, Aleix Vidal, Paco Alcácer, Deulofeu.

Murcia: Alejandro Santo, Fede Vega, Orfila, David Mateos (Armando, 65’), Adrián Melgar, Juan Manuel Bravo, David Sánchez, Nadjib, Fernando Llorente, Molinero, Renato da Silva (Pedro Martín, 65’).

Gólok: 1-0, Alcácer (16’); 2-0, Piqué (56’); 3-0, Aleix Vidal (59’); 4-0, Denis Suárez (73’), 5-0 Arnaiz (79′).