Igazságos döntetlen a Balaídosban: 1-1

Kiegyenlített meccs, helyzetek mindkét kapu előtt | Arnáiz szerezte a katalánok találatát

Az FC Barcelona 1-1-s döntetlent ért el a Celta Vigo ellen a Király Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán, így jó helyzetből várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót. A találkozó kiegyenlített erők küzdelmét hozta, mindkét kapu előtt akadtak nagy lehetőségek, ám végül mindkét csapat csak egy alkalommal volt eredményes, így kijelenthető, hogy igazságos eredmény született. Az összecsapás második félidejében pályára lépett a hosszú sérüléséből nemrég felépülő Ousmane Dembélé.

Ernesto Valverde tehát nem vitte magával Vigóba a sztárjait, így adódott a kérdés, hogyan is áll majd fel a kulcsemberei nélkül a csapat. A tréner arról gondoskodott, hogy a stabilitás megmaradjon, Vermaelen, Piqué és Busquets kezdtek is, elől pedig a B csapat támadója, Arnáiz valamint Aleix Vidal elsődleges feladata volt a gólszerzés.

Az első félidő összességében kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem nőtt a másik fölé egyértelműen, viszont mindkettő előtt adódtak lehetőségek, melyek kihagyása láttán bosszankodhattak a trénerek. A vezetést végül a Barcelona szerezte meg a kupaspecialistája révén. 0-1, egy gyorsan végigvitt ellentámadás végén André Gomes adott remekül középre, Arnáiz pedig a védőjét megelőzve átvétel nélkül a kapu jobb alsó sarkába lőtt.

Arnáiz ezzel történelmet írt, senki nem volt még képes arra, hogy három kapura lövésből három gólt szerezzen a Király Kupában, márpedig a fiatal játékos a Murcia ellen csak kétszer próbálkozott lövéssel, míg Vigóban rögtön az elsőből betalált. A gól mindenesetre nem különösebben változtatta meg a játék képét, a Celta nem roppant össze, a Barça pedig nem tudta teljes mértékben átvenni az irányítást. A  hazai egyenlítés így nem is lehetett akkora meglepetés. 1-1, kiváló vigói kombináció végén az első kapura lövés még a kapufán csattant, ám a kipattanó valahogy Sisto elé került, a védők nem támadták meg eléggé hamar, így a hazai támadó kegyetlenül a léc alá vágta a játékszert az ötös sarkáról.

A második játékrész eleje aztán a Barçáé volt, Denis Suárez és Arnáiz helyzeténél is csaknem gólt kiálthattak a barcelonai szurkolók, ám a befejezés nem volt az igazi, Busquets lövésénél pedig a kapufa mentette meg a vigói csapatot. Ezek után Unzué és Valverde is cseréltek, beállt például a vendég oldalon a hosszú sérülésből felépülő Dembélé, míg hazai oldalon az az Emre Mor, aki rögtön kétszer is lövőhelyzetbe került, ám vagy a hazai védők tudtak blokkolni vagy a támadó nem koncentrált eléggé. Ebben a szakaszban a Celta többször is odaért a katalánok tizenhatosa elé, ám az utolsó döntések nem voltak megfelelőek.

Harmadik csereként érkezett a pályára Sergi Roberto is az utolsó tizenöt percre, akinek a beállása jótékony hatással is bírt a katalánokra nézve, a középpályán ekkor könnyebben tartotta meg a játékszert a Barcelona, mint korábban. A végeredmény azonban nem változott, maradt az 1-1.

Valverde tehát eddig jól sakkozott, hiszen a csapat a sztárjai nélkül ért el egy jó eredményt a párharc első felvonásán, megszerezve a még különösen fontossá válható idegenbeli gólt. Megjegyzendő egyébként, hogy az elmúlt másfél évben joggal sokat kritizált André Gomes ezúttal nagyon is magas színvonalon futballozott, ha így folytatja, akár még vele is lehet majd számolni.

Celta de Vigo – FC Barcelona: 1-1 ( 1-1 )
Vigo, Balaídos
21.338 néző
Vezette:
Juan Martínez Munuera

Celta: Sergio, Hugo Mallo, S. Gómez, Fontás, Jonny (Roncaglia, 82’), Wass (Brais, 68’), Lobotka, Jozabed, Aspas, Maxi gómez, Sisto (Emre Mor, 68’).

Barcelona: Cillessen, Semedo, Piqué, Vermaelen, Digne, Paulinho (Rakitic, 71’), Busquets, André Gomes, Denis Suárez, Aleix Vidal (Sergi Roberto, 76’), José Arnáiz (Dembélé, 71’).

Gólok: 0-1, Arnáiz (15′), 1-1, Sisto (31′).