Busquets örökli Puyol legendás mezszámát

A kapitány kifejezett kérése | Busquets: "Óriási megtiszteltetés"

Az FC Barcelona pénteken délelõtt közölte, hogy a nyáron visszavonult Carles Puyol kifejezett kérésére Sergio Busquets fogja örökölni a kapitány legendás, 5-ös mezszámát. Busquets elmondta, hogy számára ez „óriási öröm és megtiszteltetés”.

Carles Puyol 2002 és 2014 között viselte az 5-ös mezszámot, miután 2002-ben Abelardo Fernández, a mezszám korábbi birtokosa elhagyta a klubot. Puyol a pályafutása során 593 alkalommal léphetett pályára a Barçában hivatalos tétmérkõzésen, és ezekbõl 481-szer az 5-ös mezben futott ki a gyepre.

Puyol idén úgy döntött, hogy a nyártól befejezi a pályafutását, így kérdéses volt, hogy mi lesz a személyéhez nõtt, és a hozzáállása, valamint a sikerei miatt legendássá váló 5-ös mezzel. A helyzetet végül maga Puyol döntötte el, akinek kifejezett kérése volt, hogy Busquets örökölje a mezszámát, aki a szombati, Olympique Nice elleni felkészülési találkozón már ebben a szerelésben fog futballozni.

Busquets a döntésre reagálva elmondta, hogy „óriási öröm számomra, hogy az 5-ös mezt viselhetem majd, továbbá hatalmas megtiszteltetés, hogy Carles Puyol rám gondolt”.