„Nem 100 százalék, hogy Messi marad”

... de szerinte jól érzi magát | Nem igazolna mert "nem megy rosszul"

Ivan Rakitic, az FC Barcelona középpályása a soron következő Juventus elleni BL mérkőzés előtt hangsúlyozta, hogy téved, aki úgy gondolja, bosszúként fognák fel az idei párharcot, valamint hiba lenne kiindulni a barcelonai eredményből. Beszélt Lionel Messiről és az esetleges téli átigazolásokról is.

Hiányoznak igazolások?

„Pillanatnyilag nem állunk olyan rosszul, úgyhogy én folytatnám így. Bízom a csapattársaimban teljes mértékben. Majd meglátjuk, hogy mi lesz januárban és a nyáron, de minden címért küzdeni akarunk.”

Nem a bosszú fűti őket a tavalyi miatt

„A futball egy olyan játék, ahol az érzelmek néha annyira túlfűtenek, hogy bosszúvágyba csapnak át. Természetes, hogy motiváltan és extázisban kell, hogy kivonulj a pályára, de nem ilyen módon. Nem bosszúként fogjuk fel a párharcot. Egyszerűen csak szeretnénk jól futballozni, és győzni.”

Ez a meccs független a barcelonai eredménytől

„Teljesen mindegy, hogy mit játszottunk Barcelonában. Tavaly a Juventus minden erejét bedobva küzdött ellenünk a negyeddöntőben, és az erőfeszítéseiket siker koronázta. Az első meccsen mi akartuk jobban a sikert, aminek szintén meglett az eredménye. El kell vonatkoztatnunk a Camp Nouban látottaktól, ez egy új meccs, méghozzá nagyon fontos.”

A legjobbjukat kell nyújtani a győzelemhez

„Izgatottan várjuk, hogy pályára léphessünk a szép stadionban. Minden meccs fontos, de ez kiemelten az lesz. Jól, fegyelmezetten és magas szinten, gyorsan kell játszanunk, ha győzni akarunk. A legjobbját kell mindenkinek nyújtani, csak így győzhető le Torinóban a Juve!”

Messi hosszabbítani fog?

„Én csak a saját véleményemet tudom mondani. Ugyanolyan most is, mint bármikor máskor volt. Őszintén szólva erről nem beszéltünk. Mindannyian ugyanabban bízunk és ugyanazt szeretnénk, reméljük, hogy ő is. Ő nagyon jól tudja, hogy mennyire szeretik itt a szurkolók, a vezetőség, a csapattársai. Mindenkinek megvannak persze a saját gondolatai, céljai, és ezeket tiszteletben kell tartani, de Messi tudja, hogy része ennek a címernek.”

Egy Barça Messi nélkül?

„Az egész pályafutása a Barçához kötődik. Nem mondhatom azt, hogy 100%, hogy maradni fog, mert ez az ő döntése. Tiszteletben kell tartani. Vannak szurkolók, akik szeretnék látni a fotót, én is szeretném látni. Bízunk az elnökünkben és Leóban is. Tudom, hogy ő szeret velünk lenni, és bízom benne, hogy eljön ez a pillanat.”