Xavi elmeséli, milyen volt Messi első edzése

16 évesen mehetett először a nagyokhoz | Azonnal látta, más, mint a többiek

Lionel Messi múlt pénteken aláírta az új szerződését a Barcelonával, ami azt jelenti, hogy az argentin még további három és fél évig biztosan a Barcelona játékosa marad.

Ezzel kapcsolatban Xavi Hernández, a csapat korábbi kapitánya adott interjút a Fiebre Maldini-nek, és megemlékezett arról, hogy milyen volt Messi első edzése a felnőtt csapattal. Xavi ott volt, és természetesen jól emlékszik.

„Már az edzés előtt figyelmeztettek, felhívták a figyelmemet arra, hogy az utánpótlásból jönni fog egy argentin játékos, aki nagyon ügyes. Mondták a nevet is, de arra nem is emlékeztem később.”

„De aztán amikor eljött az első edzése, és lejött velünk dolgozni 16 évesen, már lehetett látni, miről van szó. Lehetett látni, mert volt egy olyan gyakorlatunk, ahol az egy – egy elleni játékot gyakoroljuk – olyanokkal szemben, mint Thuram vagy Puyol… És akkor azt mondod, a mindenit, ez a játékos 16 évesen megeszi a profi védőinket. Már akkor lehetett látni, hogy egészen más, mint bárki más. Látod, hogy született tehetsége van az egy az egyhez, hogy gyors, hogy van benne gól, ahogyan lő… lenyűgöző volt.”