Denis Suárez: „Van B terve a csapatnak”

Örül, hogy a kevesebbet játszók is szóhoz jutottak | Nem

Denis Suárez gólt rúgatott Pacóval és egy öngólt Mathieuvel is, így jelentősen hozzájárult a Sporting elleni győzelemhez a Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében, a meccs után pedig arról kérdezték, kit szeretne ellenfélnek az egyenes kieséses szakaszban. A fiatal spanyol középpályás nem nevezett meg senkit, ellenben a szavaiból az derült ki, inkább az ellenfeleknek van félnivalójuk a Barcelonától. Emellett röviden kitért arra is, örül, hogy az eddig kevés lehetőséget kapó játékosok is játszhattak és hogy a csapat taktikai repertoárja is nőtt Valverdével.

Több taktikai alternatívát ad Valverde

„A meccs segített azoknak, akik kevesebbet játszottak még idén, hogy fontosnak érezzék magukat a pályán, emiatt egy fontos lépést tettünk előre az elmúlt szezonhoz képest. Remek meccset játszottunk és tisztán látszik, hogy a Barçának van B terve is, ezt folyamatosan bizonyítjuk a szezon során.”

Biztos lábakon áll a védelem – újabb meccs kapott gól nélkül

„A csapat nem játszik olyan briliáns futballt, mint az elmúlt években a játék minőségét tekintve, de rengeteg helyzetet tudunk kialakítani, nekünk pedig nehéz gólt rúgni.”

Már a hatodik öngólt szerezték az ellenfelek

„Ez is csak azt jelenti, hogy sokat lövünk kapura.”

Kit szeretne ellenfélnek a 16 között?

„A Barcelonát vajon ki szeretné? Nagy előny, hogy a csoport élén végeztünk, mert idegenben kezdhetünk.”