Messi: “Belátom, hogy néha jobb pihenni”

Változott ő is az évek alatt | Bizonytalan, hogy visszatér-e Argentínába

Lionel Messi mindig, minden meccsen játszani akart egész eddigi pályafutása során, de úgy néz ki, hogy az idő múlását ő is érzi, és most már elfogadja, hogy neki is pihennie kell néha. Erről, és még sok minden másról is beszélt Messi az TyC Sport Argentínának.

Több pihenőre van szüksége

“Megértettem, hogy egy év nagyon hosszú, és vannak pillanatok a szezonban, amik keményebbek, ahogyan mennek az évek. És most már a tested megérzi, hogy ha nagyon sok meccset játszol. Észrevettem, hogy néha nem játszani a jobb.”

Olvasni a játékot

“Igyekszem előre látni, elképzelni minden játékhelyzetet, mert egyre kevesebb időd van gondolkozni és játszani a pályán. Ezért igyekszem előre kifürkészni, hogy merre tudok elmenni.”

Argentínával jön a világbajnokság

“Túl vagyunk egy nehéz időszakon, de voltak pillanatok, amikor jól is játszottunk. Az ugyanakkor igaz, hogy fejlődnünk kell ahhoz, hogy világbajnokok lehessünk. A jelenlegi állapotunkban ez nem érhető el. Ma vannak nálunk jobb válogatottak, mint Brazília, Németország, Franciaország vagy Spanyolország.”

Sampaoli játékstílusa

“Szerintem elég időnk és mérkőzésünk van a világbajnokság előtt, hogy fejlődjünk, és lesz még egy hónapunk, hogy felkészüljünk a vb-re. Voltak jó meccseink, vagy pillanataink Sampaolival, de összességében még nem volt elég meccsünk vele. Erősen belejátszott mindenbe a győzelmi kényszer és a nyomás. Nem könnyű ilyen szituációban jól játszani. Sok új játékossal, sok olyan játékossal, akik nem voltak hozzászokva, hogy a válogatott ilyen helyzetben van, jóval nehezebb. És ilyen szituációban másként játszol.”

Sok kritikát is kaptak

“Azt várják, hogy ez a sorozat érjen véget, mert nagyon hosszú ideje nem nyertünk semmit, és akik kritizálnak, belefáradtak abba, hogy mindig ugyanazokat az arcokat látják. Ha nem megy majd jól a vb-n, mindannyiunknak jobb, ha eltűnünk a világ elől. Nagyon nehéz lenne, hogy bármelyikünk is maradjon ezt követően a válogatottban, mert már hosszú évek óta ott vagyunk.”

Elveszített döntők

“Nem néztem vissza a döntőket. Megérdemeltük volna, hogy nyerjük meg őket, mert anélkül, hogy jól játszottunk volna, nekünk voltak tisztább helyzeteink, mind a világbajnokságon, mind a Copa Américán. Meg kellene néznem a meccseket, hogy lássam, mint csináltunk rosszul, hogy végül elveszítettük őket. De hideg fejjel úgy gondolom, hogy legalább két trófeát kellett volna nyernünk.”

Kétségek, hogy visszatér-e Argentínába klub szinten

“Sokszor mondtam már, hogy az az álmom, a Newell’s-el is játsszak, de nem tudom, hogy mi fog történni a jövőben. És a kétségeim egyik felét az ország adja. Van családom, és most elsők a gyerekeim, utána jövök csak én. Szeretném, ha nyugodtan, békében éljenek, biztonságban legyenek. Nagyon rossz dolgokat lehet látni Argentínában, kimész az utcára, és csak azért mert ki akarnak rabolni, meg is ölhetnek.”

A gyerekei

“Thiago nagyon szereti az autókat, motorokat, szereti a focit is, de itt véget is ér… Mateo szörnyű rossz gyerek, de óriási személyiség. Nagyon mások. Thiago nagyon jó gyerek, a másik pont az ellenkezője, nagyon rossz… De csodálatosan szép dolog látni, hogy mennyire különbözőek.”

Mascherano

Arról, hogy mit mondott Messi Mascherano távozási szándékáról, itt írtuk.