Piqué: „Ez a legkevesebb, amit tehettem”

A hátvéd szerint nincs rendben, hogy őt sértegetik, mégis őt vizsgálja a szövetség

Az FC Barcelona katalán hátvédje, Gerard Piqué a 1-1-es meccs után még a helyszínen nyilatkozott, és öntött tiszta vizet a pohárba azzal kapcsolatosan, hogy miért is intette csendre a gólja után az Espanyol közönségét. 

Azt kijelenteni, hogy az Espanyol cornellai csapat, nem sértés, hanem egy tény közlése. Az Espanyol egyre inkább távolodik a barcelonai gyökereitől, és már egy kínai elnöke is van. Miközben arról panaszkodnak, hogy ezeket a dolgokat mondom, nem vizsgálják ki a családomat ért inzultusokat. A csendre intésük a legkevesebb volt, amit tehettem. A játékosoknak van társadalmi felelősségük, de egyben emberek is vagyunk és reagálunk bizonyos dolgokra. És van egy határ. És ha azok, akik döntéseket hozhatnak, nem mondanak semmit és csendben maradnak, akkor mi, játékosok nem fogunk csendben maradni. Talán nem kellett volna csendre intenem az egész pályát, de ha az illetékesek nem vizsgálnak ki bizonyos dolgokat…

Az Espanyol játékosainak és edzőinek a véleménye

Mindenkit köt a saját szava. Többféle vélemény is elhangzott.”

A döntetlen – egy jó eredmény

„A második félidőben lehetetlen volt játszani, nem tudtunk folyamatos játékot kialakítani. A döntetlen jó eredmény, vereség nélkül távozunk.”

A gólja

„Mindig boldog vagyok, ha betalálok.”