„Szerényebbek kell legyünk, mint valaha”

Piqué: a BL-ben elég egy rosszabb este...

A Barcelona keretéből Gerard Piqué volt hivatalos csütörtökön a klub szponzorációs rendezvényére, ahol bemutatták a Beko-val kötött legújabb szponzorációs megegyezést. A konyhai termékekre, háztartási gépekre szakosodott Beko kapcsán Piqué beszélt a helyes étkezés szerepéről a profi futballban, illetve a csapat aktuális helyzetéről, a Bajnokok Ligája jövő heti folytatásáról pedig azt mondta: most kell a legszerényebben hozzáállni a következő feladatokhoz, hogy ne úgy járjon a csapat, mint az elmúlt években.

Az ugyanis nyilvánvaló, hogy a 2015-ös BL-siker után csalódás volt a tavalyi és a tavalyelőtti idény is a legrangosabb európai sorozatban. Piqué kiemelte, hogy ezekből a kudarcokból ugyanakkor tanultak is, most pedig akkor állnak hozzá a legjobban a következő feladatokhoz, ha maximális szerénységgel lépnek pályára.

„Az elvárások maximálisak a Bajnokok Ligájában is. Amikor a Barça résztvevője egy sorozatnak, akkor favorit is. Tudom, hogy pozitív a hangulat, de szerényebbek kell legyünk most, mint valaha. Sokat tanulhattunk az elmúlt években, és tudjuk, hogy a BL-ben elég egy rosszabb este, és egy szezon máris nem olyan jó, mint amilyennek korábban tűnt. Tudjuk, hogy hol vagyunk, azt is, hogy jó helyzetben vagyunk, de szerények kell legyünk.”

A profi focinak része a profi táplálkozás

„Amikor a pályafutásomat kezdtem, rémesen étkeztem. Csokoládé, krumpli… Sokat tanultam arról, hogy milyen profinak lenni. Ha jól étkezel, jobban is teljesítesz, és gyorsabban is jössz rendbe. Itt három naponta meccseid vannak, és ha jól étkezel, gyorsabban is regenerálódsz, valamint kisebb esély van arra, hogy megsérülsz. A megfelelő diéta és a pihenés a lehető legfontosabbak egy profi számára. És mivel már apuka is vagyok, azt is tudom, hogy a legjobban a gyerekeidnek szeretnéd megtanítani, hogy milyen fontos jól enni, mert ezzel ők is jobban fejlődhetnek minden készségüket tekintve, és te éppen ezt akarod a gyerekeidnek.”