Busquets: „Chelsea? Az egy másik meccs lesz”

A középpályás elégedett az Eibar elleni sikerrel | A pénteki időpont jobb lett volna

A Barça középpályása, Sergi Busquets úgy véli, hogy komoly fegyvertény a kiváló formában levő Eibar szombat délutáni legyőzése, amivel a csapat minimum tartja az előnyét az Atlético Madriddal szemben. Hiába szenvedett meg a gárda az Ipuruában, a Chelsea elleni találkozó teljesen más típusú játékot kíván majd meg a csapattól, így Busquets szerint a döcögősebb játékból semmilyen következtetést nem szabad levonni a kedd esti összecsapásra. 

Újabb nehéz mérkőzés vár ránk a Chelsea ellen, ám teljesen máshogy kell majd rá felkészülnünk. Nagyon várjuk már, szeretnénk továbbjutni. Addig is regenerálódnunk kell, mert az Eibar ellen is nagy erőket kellett mozgósítanunk.”

„Az eredményeink jók, az önbizalmunk a helyén van, de ez nem jelent semmit sem. A Chelsea nagyszerű csapat, mely komoly próbatétel elé fog minket állítani. 180 percet kell majd ellenük lejátszani, nagyon komplikált lesz. Éppen ezért jobban örültünk volna, ha már pénteken megrendezésre került volna az Eibar elleni meccsünk. Nem tudom, hogy a televízió miatt nem lehetett-e áttenni a találkozót vagy sem, jó kérdés…”

Az Eibar formája

„Tudtuk, mi vár ránk itt, csak meg kellett nézni az eredményeiket, hiszen ötöt lőttek például a Sevillának. Nagyon bátran lépnek fel, sokat kockáztatnak. Nem birtokoltuk annyit a labdát, amennyit szerettük volna, de így is voltak lehetőségeink. Lezárni ennek ellenére sem tudtuk a találkozót. Az Eibar dominált, de nem tudott kialakítani temérdek számú gólhelyzetet a kapunk előtt, erről azért nem volt szó.”

A kiállítás jelentősége

„Természetesen ez a malmunkra hajtotta a vizet, de az egész mérkőzés kemény volt, a piros lap nem bontotta azt egyértelműen két részre.”

A januári extra terhelés

„Amikor olyan hónapon vagy túl, mint amilyen a január a Király Kupa párharcaival, úgy természetes, hogy ez érezteti a hatását. A meccsek kemények, ráadásul az ellenfeleknek is megvannak az erősségeik. Ahogyan teljesítünk a Spanyol Szuperkupa óta, az szerintem felülmúlhatatlan, noha természetesen vannak gyengébb és jobb meccseink is. Nem lehet azonban mindig a csúcson lenni.”