„Busquets? Rémálom ellene játszani”

Lineker, Ferdinand, Lampard és Gerrard véleményei

A Barcelona keddi, Chelsea elleni döntetlenje után a csapat játékát sok szempontból érték kritikák Spanyolországban és a világban, de egyéni szinten kapott dicséreteket az együttes komoly, angol szakértőktől. Ez viszont elsősorban a döntetlent érő gólt szerző Messire és a meccsen közel 140 passzt jegyző Busquets-re volt igaz. 

A véleményeket egymástól függetlenül olyan szakemberek fogalmazták meg, mint Gary Lineker, Rio Ferdinand, Frank Lampard és Steven Gerrard, akik mind angolok, ami egy Chelsea elleni meccs esetében külön fontos.

„Más szinten van, mint a többiek,” mondta Frank Lampard, a Chelsea – már visszavonult – legendája, aki már többször is találkozott Messivel a pályán. „Amint gurult felé a labda, te pontosan tudtad, mi fog történni.”

„Szinte olyan, mintha a pálya fölött állna, és nézne le rá,” mondta Gary Lineker, az egykori Barça játékos.

Rio Ferdinand úgy nyilatkozott Messiről, hogy „Egyszerűen úgy tűnik, mintha a saját szemében a játék lelassulna.”

„Figyelemre méltó,” mondta Steven Gerrard. „A labdakezelése, a mozgása, ahogyan a zsebkendőnyi területen találja meg a réseket… egyedülálló.”

Gerrard azonban Busquets-ről is beszélt, akit nem győzött dicsérni:

„Miután már játszottál ellene, nem próbálod meg nyomás alá helyezni, mert ez nagyon frusztráló. Egyszerűen nem tudsz közel kerülni hozzá, nem tudod tőle elvenni a labdát.”

„Ha elmozdulsz a pozíciódból, hogy letámadd, csak körülölel, és nem teheted ezt meg 90 percen át, mert csak elpazarlod az energiáidat. Egy igazi rémálom ellene játszani. Még csak nehezére sem esik. Szinte olyan, mintha másik fokozatban lenne.”