„Yerry sikeres lesz a Barçában”

Yepes szerint teljesen normális az, ami jelenleg Minával történik Barcelonában

Yerry Mina egyelőre csupán két mérkőzésen léphetett pályára a januári szerződtetése után, és sokan már fel is tették a kérdést, hogy képes lesz-e a kolumbiai megállni a helyét a Barcelonában. A korábbi kolumbiai hátvéd, Mario Yepes, aki többek között a Paris Saint-Germain vagy a Milan színeiben is futballozott, a madridi ’Marca’ sajtóterméknek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy Minának türelmesnek kell lennie.

„Yerry jelenleg a beilleszkedésen megy keresztül, ez teljesen normális, pláne akkor, ha szezon közben érkezel egy csapathoz, mely fontos meccsek előtt áll. Soha nem könnyű felvenni a ritmust, ha télen igazolsz valahova, noha úgy érzem, hogy Yerry nagyon hamar megtalálta a közös hangot a társaival, hiszen remek srác pozitív energiával. Szerintem végül sikeres lesz a Barçában.”

Aggasztó, hogy még nem játszik?

„Nem, egyáltalán nem. Nemrég igazolták le, ráadásul várjuk még meg, miként is fejeződik be a szezon. A legfontosabb, hogy maradjon nyugodt, és legyen tisztában azzal, hogy még csak pár hete érkezett egy olyan együtteshez, melyben klasszisok játszanak. Nem is aggódom azonban, Yerry már hangsúlyozta, hogy türelmes lesz, az egészet egy tanulási folyamatként fogja fel, és várni fogja a lehetőségét, ami bármelyik pillanatban eljöhet.”

„Yerry a kezdőcsapat tagja lehet majd idővel, de ezt a vezetőedzőnek kell eldöntenie. Saját maga vívta ki, hogy a Barcelona leigazolja őt, hiszen az olyan nagy klubok, mint amilyen a Barça is, alaposan kielemezik a kiszemelteket, mielőtt rengeteg pénzt adnak ki értük. A Barcelona azért szerződtette őt, mert rendelkezik bizonyos képességekkel. Csak egy dolgot kell tennie: készen kell állnia, ha elérkezik a pillanat.”

Meccsritmus nélkül Oroszországba?

„Reméljük, hogy ez nem lesz probléma, hiszen Kolumbiának kiváló védői vannak: Zapata, Davinson Sánchez, Jeison és Oscar Murillo. Természetesen jobb lenne, ha a világbajnokság előtt folyamatos játéklehetőséget kapna, de szerintem jó állapotban lesz, mert minden egyes nap a legjobb játékosokkal dolgozik.”