Puyol: „Piqué reakciója még visszafogott is volt”

Védelmébe vette Guardiolát is | Dicsérte a csapatot | Mesélt a mostani életéről

Az FC Barcelona élő legendája, a korábbi csapatkapitány Carles Puyol a ’Laureus Sports Awards’ névre hallgató elismerés díjkiosztóján működött közre Monacóban, és nyilatkozott a médiának a Barcelona aktualitásai kapcsán. Puyol védelmébe vette jó barátját, Piquét, dicsérte a Barça idei szezonját valamint szót ejtett a katalán függetlenségi törekvésekről is.

„Jelenleg három dolog játszik szerepet az életemben. A család a legfontosabb, ez az első. Vanessay-jal és a két lányommal töltöm az időmet, nagyon élvezem. Ezen felül van egy menedzseri irodám Iván de la Penával közösen, célunk pedig az, hogy segítsünk a fiataloknak a döntéshozatalban valamint a fejlődésben. Végül, de nem utolsó sorban pedig az UEFA, a FIFA, a LaLiga vagy éppen a Laureus szervezetével működöm együtt.”

Piqué és a gólöröme az Espanyol ellen

„Gerard olyan, amilyen. Néha tiszteletben kell tartani egymás véleményét, Gerard pedig mindig tiszteletben tartja mindenkiét, vagyis neki is ugyanannyi joga van ahhoz, hogy elmondja a saját álláspontját. Természetesen azon keretek között, hogy nem sért meg másokat.”

Piqué szeret provokálni?

„Nézze, mindenkinek megvan a saját személyisége. Nekem tetszik Gerardé, mert mindig azt mondja, amit gondol. Nem voltam a helyszínen, de figyelembe véve azt, ahogy szidalmazták és inzultálták a családját és a személyét más mérkőzéseken, az ő reakciója még visszafogott is volt”

„Nem könnyű elviselni azt, amit Gerard kibír. Mindenki arra figyel, mit nyilatkozik ő, de azt senki sem nézi, hogy az ő fejéhez miket vágnak.”

Guardiola a referendum mellett. Van politikai nyomás Katalóniában?

„Nagyon komplex és nehéz téma, de szerintem nem igazságos az, ami éppen történik”

Valverde

„Egyedülálló idényt fut a Barcelona. A csapat nagyon jó egységet alkot, a vezetőedző pedig, aki ismeri a klub filozófiáját, kiválóan alkalmazkodik a kerethez.”

Elfelejtették a Masiát?

„Amit mi átéltünk, nevezetesen azt, hogy 12 saját nevelésű játékos is ott volt a keretben, akik közül 8-9 általában kezdő is volt, különleges és semmiképp sem hétköznapi. Nagyon nehéz ezt elérni. A mi korszakunkban ez sikerült, amire büszkék lehetünk. Az utánpótlásra azonban továbbra is nagy figyelmet fordít az egyesület, és biztos vagyok abban, hogy a jövőben is kerülnek majd fel az első keretbe tehetségek.”