Mina: „Meg sem fordult a fejemben, hogy elhagyjam Barcelonát”

Nem akar távozni | Nehéz volt a kezdet

A kolumbiai középső védő, Yerry Mina személyesen biztosította a rajongókat, hogy nem fogja elhagyni a Barcelona együttesét mindössze öt hónap után. A kolumbiai a minap nyilatkozott röviden az ‘El Mundo Deportivo’ sportnapilapnak.

Mióta a Palmeiras-ból távozó játékos aláírt a katalán csapathoz, nem sokat volt pályán Ernesto Valverde irányítása alattÖsszesen 377 perc van a lábában. Öt bajnoki meccsen, illetve egy kupamérkőzésen játszhatott a védő. Mina ettől függetlenül a szezon utolsó előtti mérkőzésén, a Levante elleni 5-4-es vereség után kapott kritikát bőven a médiától. A védőt mindenesetre beválogatták a kolumbiai válogatott keretbe, így ő is utazhat az oroszországi világbajnokságra, ahol megmutathatja az egész világnak a tudását.

„Boldog vagyok itt, és eszembe sem jutott, hogy elmenjek innen. Történelmet szeretnék írni, és meg akarom győzni az edzőt, a csapattársaimat, az igazgatókat és a rajongóimat, akiket nagyon szeretek. A Barcelona a legjobb csapat a világon, és mindig azt követelik, hogy nyerj, de ez egy gyönyörű kihívás.”

„Tudjuk, hogy a dél-amerikai futball lassabb, és itt minden gyorsabb és dinamikusabb. Ez egy kicsit nehéz, de a kezdet soha nem könnyű.”