Fali: „Idén nem végezték jól a dolgukat a vezetők sem…”

A B csapat tagja volt, a télen igazolt a Násticba | Bakerót és a vezetőséget is kritizálta

Rafael Jiménez Jarque, közismertebb nevén Fali a másodosztálytól búcsúzó Barça B keretének a tagja volt a téli átigazolási időszakig, amikor is a Nástic csapatához igazolt. A játékos a ‘COPE’ rádiócsatornának nyilatkozott, ahol éles kritikával illeti a Masia utánpótlásképzéséért felelős José Maria Bakerót, valamint általánosságban véve a vezetőségnek is címzett néhány szót. 

„Ebben az évben nem voltam elégedett. Sok dolgot megígértek, amikből semmi sem lett. Nem volt jó a kapcsolatom Bakeróval. Nem tudom, kinek a hibája ez, de nem csak én nem jöttem jól ki vele, hanem az egész öltöző a személye ellen volt. Azért tudom ezt elmondani, hiszen már nem vagyok ott, így nincsen következménye rám nézve, illetve így talán mindenki tanulni tud a történtekből. A Barçában a legjobbaknak kell minden egyes poszton dolgozniuk, idén azonban nem végezték jól a munkájukat.”

„Amikor az egyesületen belül nem működnek a dolgok, akkor abból nem fog semmi jó kisülni. Nem csak a játékosok a hibásak, akiket egyébként nem is kezeltek megfelelően. A Barça korábban a Masia volt, vele azonosították, az elmúlt években azonban ez már nem így van.”

Önkritika

Én nem voltam a legmegfelelőbb játékos a Barcelona B számára a játékstílusom miatt. Én megpróbáltam minden egyes nap tanulni és fejlődni, de a vezetőknek is hasonlóan kellene cselekedniük. A labdarúgók és a vezetők nem jöttek ki jól egymással idén. Nem ütötték meg a szintet, de félreértés ne essék, én is felelős vagyok a rossz eredményekben. Ugyanakkor ők sem végezték jól a dolgukat, ezért mindenkinek el kell számolnia a saját részével.”