Pep: „Puyol? Nem tudom, mit akart ezzel mondani…”

Nem érti a legendás kapitány szavait | Elismerte a Madrid utóbbi években nyújtott teljesítményét

Az FC Barcelona korábbi vezetőedzője, a jelenleg a Manchester City együttesét irányító Josep Guardiola nyilatkozott a médiának a Johan Cruyff Alapítvány által hagyományosan megrendezett fesztiválon, ahol Andrés Iniesta távozása, Carles Puyol szavai, valamint a Real Madrid újabb Bajnokok Ligája győzelme volt a fő téma. 

„Csodálatos teljesítmény, meg kell emelni a kalapunkat előttük. Nem érdekes, hogy megérdemelték-e vagy sem, mert megnyerték, ez pedig nagyon nehéz dolog. Ez mutatja a minőségüket, én pedig abban reménykedem, hogy a sorozatbeli negyediket már meg tudjuk majd akadályozni. Gratulálni kell nekik. Zidane fantasztikus munkát végzett.”

Xavi és Iniesta is távozott – egy korszak vége?

„Ha a klub továbbra is tisztában van azzal, mit és hogyan szeretne elérni, akkor minden eszköz a rendelkezésére áll. A labdarúgás nem áll meg két, három vagy négy ember távozásával. A Barça továbbra is a világ legjobb klubja. Nem hiszem, hogy elveszíti az identitását.”

Puyol szavai a Király Kupa és a BL fontosságáról

Nem tudom, mit akart mondani ezzel, de ő pontosan tisztában van azzal, és ezt nekem kapitányként számtalanszor elmondta személyesen is, hogy a Barçában nincsenek barátságos meccsek, és nincsenek sorozatok, amiket félvállról vehet a csapat. Minden egyes meccset meg kell nyerni. Ha nem ilyen lenne az egyesületnél uralkodó hozzáállás, nem tudott volna annyi bajnokságot nyerni az utóbbi években a Barcelona.