Busquets: „Brazília a VB legnagyobb esélyese”

Messi a világ legjobbja VB cím nélkül is | Nem csak szerencséje volt a Realnak

A spanyol válogatott edzőtáborában legutóbb Sergio Busquets nyilatkozott, aki a TV3 csatornának beszélt az oroszországi VB esélyeseiről, ami kapcsán elmondta, szerinte Brazília a legnagyobb favorit. Ezen kívül a Madrid BL címéről, valamint Iniestával és Messivel kapcsolatban is megosztott néhány gondolatot.

 

 

Brazília a legesélyesebb

„Az elsőszámú esélyese a tornának Brazília, utánuk pedig van néhány csapat, akik harcolhatnak a VB címért: Németország, Spanyolország, Argentína, Franciaország. Nagyon jó játékosaik vannak, nagyszerű csapatok, úgyhogy ha közülük kerül ki a győztes, az nem lesz meglepetés.”

Spanyolország esélyei

„Brazíliában nem voltak jó élményeink, Dél-Afrikában viszont igen. Nagyon izgatottak vagyunk most, mert nagyon jó fizikai állapotban vagyunk jelenleg. A csapat kiváló kvalifikációt zárt, és bár nincs könnyű csoportunk, ha jól tesszük a dolgunkat, messzire juthatunk.”

A Madrid BL győzelme Kijevben

„Amikor valaki nagy tornákon játszik, a végén mindig szüksége van kisebb-nagyobb szerencsére is. De ha hármat nyersz zsinórban, az azt jelenti, hogy valamit jól csinálsz. Nem lehet az egész szerencse kérdése. De nekünk csak a saját csapatunkra kell koncentrálnunk, csakis magunkra. És értékelnünk kell azt, amit elértünk idén, mert a duplázás egy nagyon jó szezont jelent.”

Iniesta búcsúja

„Nagyon nehéz lesz betöltenünk azt az űrt, amit hagyni fog maga után, mindazért amit a pályán és azon kívül, valamint az öltözőben jelentett nekünk. De a végén törvényszerű, mindig ez történik a futballban. Megtörtént Puyíval, Xavival és később másokkal is meg fog. Keményen kell dolgoznunk, még jobban, hogy a hiánya majd a lehető legkevésbé látszódjon meg a csapaton.”

Messi hagyatéka

„Bármi is lesz, Messinek nem lesz szüksége a VB cím megnyerésére ahhoz, hogy mindenki tudja, ő a világ legjobb játékosa, ő az elmúlt évtized legjobbja, akire mindig emlékezni fognak.”