Piqué: „Bartomeu? Ki volt akadva.”

Lopetegui, Griezmann és Bartomeu a fő témák között

Az FC Barcelona és a spanyol válogatott hátvédje, Gerard Piqué beszélt az ‘AS’ sportlapnak a portugálok elleni 3-3 után még péntek este többek között a Griezmann-helyzetről, arról, hogyan reagálta le azt Bartomeu elnök, illetve ezeken kívül szót ejtett még például De Gea kapus a portugál válogatott elleni hibájáról, és elmondta a véleményét Lopetegui kirúgását illetően is.

De Gea

„A hibák mindenkivel megtörténnek, emberek vagyunk és továbblépünk.”

Lopetegui kirúgása

„Ez egy olyan szituáció volt, amelyen nem akart senki keresztül menni. A világbajnokság most kezdődött. Amikor vége lesz, ez csak egy pillanat lesz, amire visszanézünk. Beszélj róla minél kevesebbet és fókuszálj a futballra. Voltak ülések különböző emberek között, és az elnök meghozta a döntést, és minden marad a régiben.”

Tárgyalások

„Az a tény, hogy tárgyalások voltak a Madriddal, nem zavar. Ez világos. Az a mód, ahogyan ezt kezelték, az vitatható, több millió vélemény van, az elnöknek ez nem tetszett, és meghozta a döntést.”

Griezmann

„Néhány hónappal ezelőtt beszéltem vele, és azt mondta nekem, lehet, hogy eljön. Amikor meghozta a döntést, azt mondta, rögzíthetjük. Nem voltam ott minden nap, és nem tudtam, milyen döntést hozott. Csütörtökön felhívtak, és azt mondták, le fogják vetíteni. Engem bíráltak olyanért, ami egyébként is megtörtént volna. Nem adtam neki tanácsokat, csak felvettem videóra, hogy lássam, mennyire nehéz ez a döntés.”

Kommunikáció a klubbal

„Abban a pillanatban, amint megtudtam, az utolsó napon felhívtam a klubot, és nem volt idő erre reagálni. Nem két verzióban vették fel. Azt vették fel, amit láttál. Minden új vitát generál, és ez jó, hogy az emberek látják, hogy milyen döntés születik.”

Bartomeu

„Ki volt akadva. Ő hívott. A Barcelona mindenek fölött áll, és sok játékos van, aki szeretne jönni. Végül az emberek nagyobb jelentőséget tulajdonítanak mindannak, amiről beszélnek. Ez a videó nagyon sok játékost érinthetett.”