Puyol: „Nem Piqué felelős a Griezmann-ügyért”

Beszélt még Lopetegui menesztéséről, Neymar jövőjéről vagy éppen De Gea hibájáról

A klublegenda Carles Puyol a minap az Orbit egyik jótékonysági rendezvényére volt hivatalos, ahol a média képviselői természetesen megkérdezték a véleményét a Barcelona, valamint a spanyol labdarúgás aktualitásaival kapcsolatosan is. 

Neymar jövője

„Egy nagyszerű labdarúgóról beszélünk, a világ egyik legjobbja. Szívesebben látnám Barcelonában, mint Madridban. Ami a jövőjét illeti, hosszú még a nyár, a PSG-ből pedig különösen nehéz eligazolni, de láttunk már olyan dolgokat megvalósulni, amik elsőre lehetetlennek tűntek.”

Piqué nem felelős a Griezmann-ügyért

„Sokak szerint Piqué győzte meg arról a francia támadót, hogy maradjon az Atléticóban, ám ennek nincs köze a valósághoz. A döntést csakis Griezmann hozta meg.”

Lopetegui – RFEF – Real Madrid

„Ritka az ilyen, hogy pár nappal a vb előtt menesztik a szövetségi kapitányt, én is meglepődtem, ám minden megtörténhet. Ez akár egységesebbé is teheti a válogatottat, amennyiben pedig a csapat meg akarja nyerni a tornát, annak is kell lennie. Ami a Madrid hozzáállását illeti, Zidane távozása után szükségük volt egy vezetőedzőre, Julien kiváló tréner, így megértem, hogy felvették vele a kapcsolatot. Azt, hogy ennek a formája helyes volt-e, nem tudom kommentálni.”

De Gea hibája

„Az egyik legjobb a posztján. Mindannyian követünk el hibákat. Az bánja leginkább, aki hibázik. Ilyenkor támogatni kell, semmi más teendő nincs.”

Irán a következő ellenfél

„Ez sem lesz könnyű meccs, az idei világbajnokság pontosan mutatja, hogy minden mérkőzés élet-halál harc. Nincs lehetőség hibázni, oda kell figyelnie a csapatnak.”

Büszke vagy arra, hogy ugyanahhoz a közösséghez tartozol, mint Puyol? Akkor rendeld meg az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is az Eurobarça Shopban!