„Ellenfél a döntőben? A legjobb legyen”

Enrique szerint mindenki büszke lehet a csapat teljesítményére

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique Martínez rendkívül örült csapata döntõbe jutásának, és a második félidei visszaesést a már eldõlt párharcra és a fáradtságra vezette vissza. Enrique úgy véli, egy célt sikerült teljesíteniük, ugyanakkor a fináléba kerüléssel máris kitûztek maguk elé egy újabbat: Európa trónjára kellene felülni.

„Az egyik célunkat teljesítettük, most viszont már ki is tûztünk egy újabbat: meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját. Ez pontosan az a bizonyos éjszaka, amikor nagyon elégedettek lehetünk. A döntõben kit akarok ellenfélnek? A legjobbat, aki a leginkább megérdemli a berlini repülõjegyet.”

Játékosként nem sikerült eljutni a BL-döntõbe

„Nincsen semmilyen hasonló elszámolni valóm. Úgy gondolom, hogy a játékosbeli karrierem nagyon gyümölcsözõ és szép volt, én nagyon büszke vagyok rá.”

Könnyû volt a párharc?

„Nem volt könnyû elérni idáig… én legalábbis minden egyes párharc alkalmával szenvedtem.”

Második játékrészben visszaesés

„Szerintem az eredménynek, valamint a fáradtságnak volt köszönhetõ, ami szintén komoly tényezõ már a szezon e szakaszában.”

Zubi szerepe a keret kialakításában?

„A szezon végén beszélek az összes körülményrõl. Bárki, aki egy kicsit is részt vett az idei munkában, már részese a sikernek, ezeket a pillanatokat pedig élvezni kell.”

Mit mondott neki Pep a meccs végén?

„Két jó barát a legjobbakat kívánta egymásnak.”