Valverde: „Ez a meccs türelmet kívánt”

Kiemelte a jó csapatmunkát | Végre nem ő szenved Messitől

Ernesto Valverde boldogan nyilatkozott a Juventus elleni gyõzelmet követõen, külön kiemelte Messit, akinek nagy érdemei voltak abban, hogy megváltozott a mérkõzés, de beszélt a csapatjáték és a jó védekezés fontosságáról is.

„Nagy értéke van a gyõzelemnek, elsõsorban a továbbjutás szempontjából. A tavalyi döntõssel találkoztunk, és jó érzés gyõzelemmel kezdeni. A szurkolók megértették, hogy ez a meccs türelmet kíván, de a megszerzett góllal aztán sokkal több területünk lett. Jó meccs volt egy remek ellenféllel szemben. A Ligában is nyertünk háromszor, most ezt is behúztuk, ez pedig jót tesz az önbizalmunknak.”

Ellenfél

„Mindig figyelembe kell venni az ellenfelet. Õk sok nehézséget okoztak, de volt türelmük játszani”

Messi

„Mindig az az érzésem, hogy ha Messi megkapja a labdát, akkor fog történni valami rendkívüli, bármi, ami nekünk jó. Leo ma kivételes gólt szerzett. Én sokat szenvedtem már amiatt, hogy Messi az ellenfelem volt, most szerencsém van, hogy a csapatomban van. Õ mozdította meg a meccset, talált egy rést. Bármilyen posztról képes gólt szerezni, a csapat legfontosabb játékosai közé tartozik, ahogy a történelem legfontosabbjai közé is, így teljesen normális, hogy beszélünk róla.”

Luis Suárez

„Az a célunk, hogy játsszon közel a kapuhoz. Az a tendencia, hogy a baloldalról húz befelé, de a legfontosabb, hogy legyen ott a tizenhatos közelében, és így szerezzen sok gólt.”

Védekezés

„Nagyon fontos azt az érzést keltenünk, hogy az ellenfélnek nem könnyû feladat a gólszerezés ellenünk. És ha gólt is kapunk, ezek inkább legyenek távoli lövések. A labdával együtt mindannyiunknak támadni kell, nélküle pedig mindannyiunknak védekezni.”

Kezdõcsapat

„Nincsen egy alap csapatom. A csapatot nem 11 játékosból állítjuk össze, hanem a teljes keretbõl. Most néhányan többet játszanak, mint mások. De mindenki fog játszani. Ma azok játszottak, akik a legjobbak voltak ehhez a meccshez, azt pedig majd meglátjuk, hogy a Getafe ellen õk kik lesznek.”