Paulinho: „Kiváltság Messi mellett játszani”

A legnagyobb boldogság számára a Bajnokok Ligájában játszani

Az Olympiakosz elleni BL meccs elõtt a Barça brazil középpályása, Paulinho kapott lehetõséget rá, hogy a pályán túl a sajtó képviselõi elõtt is megmutassa magát és válaszoljon néhány kérdésre. A brazil játékos nem tudta kikerülni az érkezése körüli negatív visszhangokra utaló kérdéseket, de elmondta, tudta, hogy bíznak benne és ez segített a beilleszkedésében. Emellett beszélt Messirõl és a BL-ben való szereplésrõl is, valamint kiemelte, számára a legnagyobb motivációt az jelenti, hogy a Barcelonában játszhat.

Paulinho Bezerra nyári érkezése rengeteg vitát generált szakmai körökben és a szurkolók között is, mivel közel sem volt egyetértés abban, valóban szükség volt-e rá, illetve megért-e 40 millió eurót. Paulinho helyzete valóban ellentmondásos volt: egyrészrõl a brazil válogatott egyik kezdõjátékosáról beszélünk, aki az elmúlt héten véget ért dél-amerikai VB selejtezõkön, a brazilok 11 meccsén pályára lépve, 6 gólt is szerzett, a csapat alapemberének számított. Másrészt viszont a legtöbbek szerint már csak levezetni és pénzt keresni ment Kínába egy kevésbé sikeres európai kaland után, 29 évesen pedig nem fog tudni pluszt adni a csapatnak, valamint olyan poszton/szerepkörben játszik, amivel nem biztos, hogy be fog tudni illeszkedni a csapatba.

Paulinho még messze van attól, hogy kezdõjátékos legyen a Barçában is, de az elmúlt 2 hónapban annyit már mindenképpen bebizonyított, hogy kár volt õt elõre leírni: a Getafe elleni, hajrában megnyert meccsen gyõztes gólt szerzett, és egyelõre máskor sem okozott csalódást, amikor pályára lépett – 2 gól és 1 gólpassz áll a neve mellett eddig a szezonban. A brazil középpályás holnap este az Olympiakosz elleni csoportmeccsen gyûjthet be újabb elismeréseket a teljesítménye után, amennyiben Valverde mester bizalmat szavaz neki kezdõként, vagy legalább csereként – addig pedig a mikrofonok elõtt, a csapat kötelezõ sajtótájékoztatója keretében válaszolt az újságírói kérdésekre.

A Bajnokok Ligája

„A BL-ben szerepelni mindennél nagyobb boldogságot jelent nekem. A lehetõ legtöbbet kell kihoznom belõle, mert az életben nem mindig adódnak ilyen lehetõségek elõtted.”

Beilleszkedés

„Eleinte elég nehéz volt számomra kezdõként játszani, de a csapattársaim segítségével biztos vagyok benne, hogy folyamatosan fejlõdni tudok és jobban meg tudom érteni a játékunkat. Nagyon nyugodt és magabiztos vagyok a lehetõségeim kapcsán.”

Szabadság a pálya közepén?

„Mindig abban a pozícióban játszottam, amiben itt is. Megvan a szabadságom arra, hogy felérjek a kapuig és gólpasszokat is adjak, ez az én szerepem, ilyen vagyok. Megpróbálom kihozni magamból a legtöbbet, hogy segítsek a társaimnak.”

Messi

„Messi mellett játszani egy nagyon különleges dolog. Kiváltságot jelent, hogy segíthetem abban, hogy megmutassa, mikre képes és a legjobb lehessen. Nagyon sokat segít a beilleszkedésemben is, a Barçához érkezésemkor pedig hihetetlen milyen jól fogadott.”

A kritikák ellenében játszani

„Éreztem, mikor ide érkeztem, de próbálok arra a támogatásra támaszkodni, amit azoktól kaptam, akik leigazolásom mellett döntöttek. Csak nekik kell bizonyítanom, akik végig bíztak bennem és Barcelonába hívtak. A távlati célom, hogy minél többet játsszak, és segítsem a csapatot gyõzni és trófeákat szerezni. Már az az egyszerû tény maximális motivációt jelent, hogy a Barcelonában játszhatok.”

Valami nagyot elérni

„Ez a rajt, amit vettünk a szezonban, megmutatta az erõnket, a játékosaink képességeit, mi csak reméljük, hogy ezt a sorozatot még tovább tudjunk nyújtani.”

Messi vs. Neymar

„Jó kérdés, szerencsés vagyok, hogy mindkettõjükkel játszhatok. Mindketten nagyszerûek, de különböznek egymástól. Mindketten iszonyúan jók, kiváló játékosok és fantasztikus képességeik vannak a gólszerzésre. Kiváltság számomra, hogy mindkettõjükkel játszhatok.

Neymar jövõje

„A saját döntése volt, hogy eligazol, nem beszéltem vele erről, úgyhogy nem tudom, sajnálja-e vagy sem.”