Unzué: „Valverde alkalmazkodott a helyzethez”

Valverde kiváló tréner | Különbség a tavalyi és a mostani Barça között

A Celta Vigo mestere, Juan Carlos Unzué, aki korábban több alkalommal is a Barcelona kötelékében volt, legutóbb Luis Enrique egykori vezetőedző segítőjeként, megtartotta a találkozót felvezető sajtótájékoztatóját, melyen beszélt az érzéseiről valamint Ernesto Valverde edzőről is.

„A találkozó különleges lesz a számomra, ez egyértelmű, de amint belefúj a játékvezető a sípjába, ugyanolyan meccs lesz, mint az összes többi. Sok helyen voltam már, de úgy gondolom, mindig magamat adtam, és mindig minden tőlem telhetőt megtettem az adott klubom sikeréért.”

„A játékstílusunkon nem fogunk változtatni. Lesznek apróbb módosítások, mint ahogy voltak az elmúlt négy hónapban is, de alapvetően ugyanazt fogjuk játszani. Úgy hiszem, az elmúlt években a Celta inkább a Balaídosban volt sikeres a Barcelona ellen, mintsem a Camp Nouban. Ha van olyan összecsapás, amikor csapatként kell tökéletes teljesítményt nyújtanunk, akkor az most lesz  Barça ellen. Másképpen nincs esélye ellened – sem a labdával, sem anélkül.”

Különbség a tavalyi és a mostani Barça között

„Sok hasonlóságot látok, mindkét csapat játéka a labdabirtoklásra épül. A különbséget szerintem a rendelkezésre álló játékosokban kell keresni. Nagyon intelligens mindkét edző. Van egy fontos változás, és ez Neymar hiánya, aki egyébként nagyon pozitív befolyással bírt a csapat játékára. Valverde alkalmazkodott a helyzethez, és előnyt kovácsol a brazil hiányából.”

Valverde

„Szenzációs személyiség, nagyon könnyű barátságba kerülni vele. Komoly ember humorérzékkel és iróniával. 21 évesen nem gondolkodtam azon, hogy vezetőedző leszek, és Valverdéről sem gondoltam volna, hogy a padon fogja végezni.”