Valverde: „Deulofeunak meg kell harcolnia a helyéért”

Arnaizzal elégedett | Nincs eurófia a csapat körül, csak egészséges önbizalom

Újabb mérkőzés, újabb kérdésrengeteg Ernesto Valverde felé. A spanyol mester most a Levante elleni meccs előtt válaszolt az újságíróknak a szokásos témákban: mi van Deulofeuval, Rafinhával, akik nem játszanak, Dembélé milyen állapotban van, akit már nagyon várnának, de magával a meccsel és az ellenféllel ezúttal nem igazán kellett foglalkoznia…

Deulofeu és Rafinha újra nem kerültek keretbe

„Ha 20 fős lenne a keret, akkor valószínűleg ott lennének ők is, de csak 18 játékost nevezhetek.”

Deulofeu távozási szándéka?

„Nem nekem kell értékelnem, mit tesz egy játékos vagy megmondjam, mit tegyen. Ő a mi játékosunk és harcolnia és dolgozni kell, hogy megváltoztassa a helyzetét. Van egy saját stílusa, ami nagyon jól jött a csapatnak egyszer, másszor viszont más típusra van szükségünk, ennyi.”

Dembélé kezdeni fog?

„Akik a listán vannak, közülük bárki a kezdőcsapat tagja lehet. Említettem már korábban is, óvatosnak kell lennünk vele, mert még hozzá kell szoknia a csapat játékához.”

Arnaiz

„Számítunk rá bizonyos meccseken, ez most az első kerettagsága a Ligában. Jó színvonalon játszik, megvan az önbizalma és a lehetőségei. A teljesítményén múlik minden.”

Eufória a csapat veretlensége miatt?

„Amikor rosszak vagyunk, az edzőnek kell elmagyaráznia, miért nem vagyunk azok annyira, amikor pedig jók vagyunk, szintén az edzőnek kell elmondania, hogy azért nem annyira… Mindig az edzőknek kell ezeket elrontania. Nem fogunk panaszkodni persze, de amit most sokan eufóriának mondanak, azt én csak úgy nevezném, örülünk, hogy megvan az önbizalmunk.”