Valverde: „A Liga a prioritás, de mindent meg akarunk nyerni”

Jól akarják kezdeni a bajnokság második felét

Vasárnap este megkezdődik a bajnokság második fele a Real Betis ellen, Ernesto Valverde pedig elmondta a meccse előtt, szeretné megtartani a veretlenségét a Ligában és vissza akar térni a győzelmekhez az Espanyol elleni vereség után. A spanyol mester szerint fontos a Copa del Rey és a BL cím is, de a bajnokság a legfontosabb célja idén a csapatnak.

Nyomás alatt lesz a csapat?

„Az első fordulóban már láttuk őket, dominálni akarnak, nyomás alá helyeznek, a kulcs az lesz, hogy csökkentsük ezt a nyomást. A Betis egy bátran futballozó csapat, amelyik akarja a labdát birtokolni, labdával építi fel a támadásait. Az elmúlt hetek eredményei megerősítették őket [5-3-ra nyertek idegenben a városi derbin a Sevilla ellen két hete, majd egy hete 3-2-re a Leganes ellen otthon – a szerk.], ez sokat jelentett nekik. Nehéz meccs várható, jó hangulatban, de jól akarjuk kezdeni a bajnokság második felét.”

Coutinho

„Nem fogunk kitűzni egy dátumot, nem akarunk kockáztatni, hogy hibázzunk. Egy kisebb izomproblémája van a combfeszítőjében, és erre oda kell figyelni. Szerintem hamarosan rendben lesz, de nem tudom mikor fog játszani.”

Griezmann

„Nagyszerű játékos, aki egy másik csapatban van, én pedig tisztelem az Atletico Madridot annyira, hogy csak ennyit mondok a dolgokról. Egy olyan világban élünk, ahol állandóan pletykálnak, de ennyi. Ha azt kérdezitek jó játékosnak tartom-e, akkor persze, az, de szeretem a saját játékosaimat.”

Vereség az Espanyol ellen

„Sosem akarsz veszíteni és mindig próbálod minél tovább húzni a sorozatokat, amik az élen tartanak és megerősítenek. Nem sok időnk volt válaszolni a góljukra. Meg kell fordítanunk a párharcot, de nyugodtak vagyunk. Most pedig a bajnokság második felére fordulunk, vissza akarunk térni a győztes útra, amin voltunk a Ligában.”

Alternatívák a csapatban

„Lassan valóban eljön a pillanat, amikor több játékosunk is lesz ugyanarra a pozícióra. Reméljük felépülnek a sérültek, ez a január egy nehéz hónap, sok meccset kell játszanunk.”

Paco Álcacer

„Nem beszéltem vele a jövőjéről, de beszéltem vele a sérüléséről. A keret nem 11 játékosból áll, nem is 15-ből vagy 17-ből. 20-an vannak és mindannyian számítanak. Egyre jobban van és mindig úgy edz, hogy a kezdő lehessen.”

Közös futballfilozófia az ellenfél edzőjével

„Quique Setién, hozzám hasonlóan egy 6-0-t előnyben részesít egy 6-6-hoz képest. Sok mindenben ugyanúgy gondolkodunk, azt akarjuk, hogy a csapataink domináljanak, teremtsenek minél több helyzetet és ne engedjék ezt az ellenfélnek.”

Rafinha

„Sokáig volt sérült, ma nem fog edzeni, engedélyeztük számára, hogy a szerződéses ügyét elintézze.”

Ronaldinho

„Az érkezése egy óriási lökést jelentett a Barcelonának. Sokat szenvedtek a csapataim, mikor ellenünk játszott. Letette a névjegyét itt és a világ futballjában.”

A Liga a legfontosabb

„A prioritás a bajnokság megnyerése. De ez nem azt jelenti, hogy nem akarjuk a kupát is – minden trófeát be akarunk gyűjteni. Viszont a bajnokság az, amelyik megmutatja, milyen egy csapat az egész évben. A kupát és a Bajnokok Ligáját meg lehet nyerni ha egy meccsen van öt igazán jó perced.”

Sergi Roberto és Piqué hosszabbítása

„Ezek nagyszerű hírek mindenki számára, mert ők azok, akik megadják a klub identitását. Sokat jelentenek mindenkinek, a szurkolóknak és a társaknak is. És az utánpótlásban játszóknak is, mert felnéznek rájuk. Jó szezonjuk van és reméljük ez csak a kezdet volt.”