Valverde: „Conte az egyik legjobb edző”

Nagyon nehéz párharc elé néznek, de jó állapotban látja a csapatát

Ernesto Valverde megtartotta a Chelsea elleni párharc odavágóját felvezető sajtótájékoztatóját, ahol kifejtette, hogy a Chelsea ugyanolyan jó csapat most is, mint amilyennek a tavalyi bajnoki címe után titulálta a londoni együttest a közvélemény. Valverde szerint Antonio Conte a világ egyik legjobb edzője, a Chelsea ellen pedig mindig nehéz futballozni. A Barça trénere továbbá nem árulta el, hogy Paulinho kezdő lesz-e a középpályán, de azt hangsúlyozta, hogy együttese kiváló állapotban várja a nyolcaddöntős párharc első felvonását. 

„A Premier League csapatai nagyszerű formát mutatnak a Bajnokok Ligájában. Logikus, hogy egy olyan erős bajnokság együttesei, mint amilyen a Premier League, ott lesznek a végelszámolásnál. A Liverpool például annyira jó, hogy unalmas eredményt hozott már az első meccsen a BL nyolcaddöntőjében, míg a City remekül futballozik. Tisztában vagyunk azzal, hogy az aktuális angol bajnokkal fogunk játszani, ami már előre is vetíti, milyen nehézségű találkozó vár ránk.”

A Chelsea játékfelfogása

„Nagyon részletesen definiált rendszerük van. Néha az angol bajnokság befolyásolja, hogyan is állnak fel, ezt is észben kell tartanunk. A mechanizmusok különbözőek. Nekik is alkalmazkodniuk kell majd azonban hozzánk. Egyébként a spanyol bajnokságban is vannak olyan csapatok, melyek hasonlóan futballoznak, például a Girona szintén három védővel és két felfutó szélsővel áll fel.”

Gyengébb formában a Kékek?

„Nincs kellemes pillanat arra, hogy a Chelsea ellen pályára lépjünk. Ugyanazokkal a kvalitásokkal bír, mint egy esztendővel ezelőtt. Való igaz, hogy idén nem jól kezdték a bajnokságot, de az utóbbi mérkőzéseken kezdenek formába lendülni. Hazard, Giroud és Pedro is náluk játszik… Szervezett, de nagyon tehetséges csapatuk van. Nehéz lesz.”

Messi még nem lőtt gólt a Chelsea-nek

„Mindenki számára fontos ez a párharc. Leo számára ugyanolyan fontos, mint nekem. Az ellenfél miatt lesz olyan, amilyen. Tovább akarunk jutni, és ugyan Leónak a múltban kevesebb szerencséje volt a Chelsea ellen, ez a történelem részét képezi.”

Conte

„A világ egyik legjobb vezetőedzője. Egyrészt azért, amilyen pályát tudhat maga mögött. Másrészt azért, ahogyan minden egyes klubcsapatán – Juventus és Chelsea – látszik a keze nyoma. Ezek az együttesek nagyon motivált, szervezett gárdák. Számomra megtiszteltetés ellene készülni.”

Az Eibar elleni siker vs. Chelsea

„Remek teszt volt, mert nagy nyomás alá helyeztek minket. A Chelsea ellen azonban teljesen más lesz a helyzet. Ha ők rendezetlenséget találnak nálad, azonnal kihasználják a klasszis játékosaik révén.”

Milyen állapotban lépnek pályára a Stamford Bridge-n?

„Felkészültek vagyunk. Elégedetten érkezünk el ehhez a meccshez, hiszen nyertünk az Ipuruában. Megtartottuk az előnyünket a Ligában, így jó érzésekkel várjuk a Chelsea elleni összecsapást.”