Valverde: „Kiváló eredmény, de semmi sem dőlt el”

Méltatta a Chelsea teljesítményét | Megvédte Paulinhót | Kiemelte csapata hozzáállását

Ernesto Valverde szakvezető elégedetten nyilatkozott a Chelsea otthonában elért 1-1-es döntetlen után a Stamford Bridge sajtótermében, ahol megerősítette, hogy a cél a játék kontrollálása volt, ám egyben meg is védte a csapatát a támadójátékot ért kritikáktól, és kiemelte, hogy a londoni együttes ellen nagyon sok csapat hasonlóan megszenvedne. 

„Nagyon pozitívan értékelem az eredményt. Két stílus összecsapását láthattuk ma. Kontroll alatt akartuk tartani a meccset, és a labdát birtokolva akartunk eljutni a kapujukig. Ott azonban hiányzott az, hogy nyilvánvaló gólhelyzeteket alakítsunk ki, mert nagyon sok játékossal védekeztek, és nem találtuk a megoldást. A második félidőben ugyan továbbra is irányítottuk a találkozót, de ők megszerezték a vezetést. A dominanciánk ellenére továbbra is hiányoztak a helyzetek. Dicséretes azonban, hogy nem adtuk fel, mentünk előre, és végül kihasználtuk egy hibájukat. Nagyon kiélezett összecsapás volt, de úgy érzem, hogy kiváló eredménnyel térhetünk haza.”

Paulinho szerepeltetése

„Amikor egy ilyen jelentőségű mérkőzés előtt állunk, összegzem, ki hogyan teljesített eddig a szezon során. Ezért tettem őt a kezdőcsapatba. Ez nem az a meccs, ahol kísérletezhetek. Tiszteletteljesnek kell lenned azokkal szemben, akiknek köszönhetően eljutottál eddig a pontig. Gólerős, és ugyan nyilvánvaló, hogy kis területen vannak nehézségei, de szinte mindig helyzetbe kerül.”

A visszavágó

„Nagyon fontos, hogy betaláltunk idegenben, így a mostani eredmény nem kedvez nekik. Ennek ellenére nem várok nagy változást a visszavágó játékát illetően. A Chelsea támadni fog, és ha kihasználja az erősségeit, okozhat nekünk gondot. Kiváló eredményt értünk el, de semmi sem dőlt el.”

Willian gólja

„Az a helyzet, hogy nagyon jó csapat a Chelsea fantasztikus játékosokkal, akiket egy az egyben nehéz lekövetni. Az lenne a normális, hogy kiérsz rá, de a passz tökéletes, az átvétel tökéletes, a lövés pedig szintén tökéletes. Ilyen játékosokkal ez így működik.”

Piqué rásérült a problémás térdére? 

„Jobb állapotban fejezte be az összecsapást, mint amire számítottunk.”