Conte: „Hibátlan teljesítményt kell nyújtanunk”

Ismét méltatta a Barçát | A legjobbak ellen akar meccselni, ezért Iniestát a pályára várja

A Chelsea mestere, Antonio Conte is megtartotta a Barça elleni visszavágót felvezető sajtótájékoztatóját a keddi nap folyamán. Az olasz tréner kiemelte: ha tovább szeretnének jutni a negyeddöntőbe, úgy hiba nélkül kell futballozniuk mind a labdával, mind anélkül. Conte méltatta a Barcelonát, melyet a világ egyik legjobbjának tart, illetve hangsúlyozta, hogy szeretné, ha a sérüléssel bajlódó Andrés Iniesta végül játszhatna, mert mindig is a legjobbak ellen akar megmérkőzni. 

„A Camp Nou egy csodálatos stadion, melynek a gyepszőnyege a szokásosnál szélesebb és nagyobb. Minden egyes labdarúgó arról álmodik, hogy itt pályára léphessen, vagyis eltökéltek vagyunk. A játékosaim közül sokan nem játszottak még itt, és most az a célunk, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk majd.”

Nem csak védekezni jönnek

„Úgy vélem, hogy az odavágón jól teljesítettünk, szinte tökéletes meccset hoztunk le. Amikor a Barcelona ellen futballozol, melyet a világ egyik legjobb csapatának tartok, akkor hiba nélkül kell játszanod, ha nyerni akarsz. Mi egy hibát elkövettünk, és ezért drágán meg is fizettünk, hiszen az odavágó eredménye a Barçának kedvez, de ismerjük a filozófiájukat, és tudjuk, hogy kezdeményezni fognak, megpróbálva gólt, gólokat szerezni. A lehető legjobban kell majd teljesítenünk, mind a mérkőzés elején, mind a találkozó egészén koncentráltak kell legyünk, és képesek kell legyünk arra, hogy szenvedjünk is. Az ide látogató ellenfeleknek ki kell állniuk a legnehezebb pillanatokat, különben nincs esélyük. Ennek ellenére amikor nálunk lesz a labda, akkor bátran, de ésszel kell támadnunk, és meg kell próbálnunk gólokat szerezni.”

Szenvedni

„Amikor ezt a szót használtam, arra gondoltam, hogy az összes csapatnak ki kell bírnia azokat a pillanatokat, amikor a Barcelona birtokolja a labdát és kontroll alatt tartja azt. Szenvednünk kell, hogy a csapatrészek közötti szűk területen támadást tudjunk elindítani, és gólokat tudjunk szerezni. Nem lesz könnyű, de ha tovább akarunk jutni, akkor végig koncentráltak kell legyünk.”

Iniesta épphogy felépült

„Iniesta egyike a legnagyobb labdarúgóknak. A Barça történelmének részét képezi, csakúgy, mint Busquets vagy Piqué… ők mindannyian korszakos játékosok. Iniesta egy zseni, én szeretem őt összehasonlítani Andrea Pirlóval. Mint már mondtam, egy zseniről beszélünk, és noha nem tudom, milyen állapotban van, ezeken a meccseken a legjobbak ellen szeretek pályára lépni. Nem szeretném, ha Iniesta sérülés miatt kihagyna egy ilyen összecsapást.”

Rüdiger

„Bevethető állapotban van a szerda esti találkozóra.”

Kiejteni a Barcelonát

„Véleményem szerint egy vezetőedző megítélésében óriási szerepet játszanak az elnyert trófeák. A jelenlegi esetben ez csak arról szól, hogy bejutunk-e a negyeddöntőbe vagy sem a Barça ellen. Félreértés ne essék, a világ egyik legjobb csapatának tartom, minden esélye megvan, hogy kiváló szezont fusson, de a futballban sosem tudhatod, mi fog történni. Éppen ezért hűek akarunk maradni a saját stílusunkhoz, birtokolni akarjuk a labdát, helyzeteket szeretnénk kialakítani és problémákat akarunk okozni a Barcelonának.”

Morata

„Csak ismételni tudom magamat. Ne feledjétek, hogy ez Morata első teljes értékű szezonja, hiszen a Madridban és a Juventusban jobbára a cserepadról szállt be. Türelmesek kell legyünk vele kapcsolatban. Meggyőződésem, hogy egy kiváló csatárról beszélünk, aki sok örömet fog még okozni a Chelsea szurkolóinak. Annyit mondhatok, hogy készen áll a játékra. Azt láttam rajta, hogy motivált, és be akar kerülni a kezdőcsapatba. Ezt meg tudom erősíteni, a többit még meglátjuk.”

Hazard összehasonlítható Iniestával?

„Hazard egy 10-es, míg Iniesta középpályás, szerintem két teljesen különböző játékosról van szó. Hazard egy támadó középpályás, aki hamis kilencesként is tud játszani. Ráadásul karrierjük teljesen eltérő pontján állnak, hiszen Iniesta már mindent megnyert, míg Hazardnak most kell elkezdenie gyűjteni a trófeákat.”