Umtiti: „Nagyon büszke vagyok”

Büszke, hogy hosszabbíthatott | Aláírták a papírokat hétfő délelőtt

Samuel Umtiti hétfő délelőtt aláírta az új szerződését az FC Barcelonával, mely 2023-ig fog szólni, a védő kivásárlási árát pedig 500 millió euróra emelték a felek. A 24 éves francia bekk, illetve Josep María Bartomeu elnök beszéltek is a sajtó képviselőinek a papírmunkák elintézése után.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy szerződést hosszabbítottam a Barçával. Az első naptól kezdve úgy éreztem, mintha otthon lennék, és most sokkal hosszabb ideig itt akarok maradni. Nagyon boldog vagyok. Megszereztem a város és a csapat bizalmát. Nem tudtam elmenni. Ez az én otthonom. Az álmom az, hogy folytassam a játékot a világ legjobb csapatával. Nagyon büszke vagyok arra, hogy szerződést hosszabbítottam.”


„Amióta megérkeztem, Gerard Piqué sokat segített nekem, hogy mellette haladva fejlődjek. Nagyon jól megértjük egymást. Kiváló Leo Messi mellett is dolgozni minden nap, valamint a csapat minden nagyszerű játékosával öröm a munka természetesen.”

„Az volt az elsődleges, hogy hosszabbítsak a Barçával. Ez az otthonom, és az álmom folytatni a játékot a világ legjobb csapatával. Soha nem tudtam azt komolyan elképzelni, hogy más csapatban kössek ki. Szeretnék játszani és címeket nyerni, ami a legfontosabb dolog. Olyan szeretnék lenni, mint Iniesta, és megnyerni mindent. Ő a követendő példa. Amikor idejöttem, nem tudtam teljesen felfogni, hogy én is a legjobbakkal fogok játszani. Most már lehetőséget kaptam, hogy rendkívüli pillanatokat osszak meg, és nagyon izgatott vagyok, hogy sokáig itt maradhatok.”

Kedvenc pillanat a Barçában

„A fordítás a PSG ellen.”

Legrosszabb pillanat a Barçában

„A Roma elleni vereség.”

A nyári VB-ről

„A kemény munka meghozza az eredményét, és most már lehetőségem nyílik a világbajnokságon játszani. Gyerekkorom óta az az álmom, hogy a világbajnokságon játszhassak, és az a tény, hogy játszhatok, rendkívüli.”

Bartomeu: „Nagyon fontos játékos”

A katalán egyesület elnöke, Josep María Bartomeu is értékelte röviden a francia hosszabbítását: „Ez egy nagyon különleges nap, hogy Samuel a következő évekre is elkötelezte magát a klubbal. Ez fantasztikus hír a Barça-rajongóknak. Umtiti nagyon fontos játékos, aki az utóbbi időben sokat fejlődött, és beépült a csapatba. Nélküle az együttes nem ugyanaz, éppen ezért hosszabbítottunk vele.”