Suárezt műteni kell novemberben

3 hetet hagyhat ki | Egy cisztát távolítanának el

A ‘Catalunya Radio’ értesülései szerint Luis Suárez jelenleg egy térdsérüléssel játszik, amit meg kell operálni a közeljövõben, hogy a futballista teljes értékûvé váljon. Az operációt követõ rehabilitáció mintegy 3 hetet vehet igénybe, ezért a novemberi válogatott szünetre idõzítenék a mûtétet.

Suáreznek egy cisztát kell eltávolítani a jobb térdébõl, ami ugyan nem egy komoly operáció, de azért 2-3 hetes pihenõre szükség lenne a mûtét után. Ezért idõzítenék ezt a mûtétet a novemberi válogatott szünet idejére – abban a reményben, hogy Uruguay addig kijut a világbajnokságra – mert így így a center 1-2 kihagyott meccsel megúszná a beavatkozást.

A sérülésnek jó eséllyel köze van Suárez korábbi, még a Real Madrid elleni nyári szuperkupa párharcban elszenvedett sérüléséhez. Suárez akkor is a jobb térdén sérült meg, és ugyan rekord gyorsasággal felépült, valószínûleg túl hamar pályára lépett az uruguayi válogatottban szeptember elején, azóta pedig nem tökéletes a térde.

Így az operáció minden bizonnyal nem elkerülhetõ, és a támadó gyengébb góltermését látva még inkább hasznosnak tûnik.

Ha szívesen tagja lennél Magyarország elsõ hivatalos FC Barcelona Penyájának (szurkolói klubjának), kérjük, add meg a teljes neved és az e-mail címed az alábbi linken. Részletes tájékoztatás késõbb, e-mailen.