Iniesta nem volt 100%-os állapotban

Valverde nem jelölte a kezdőcsapatba | A második félidőben sem állt be

Andrés Iniesta kisebb fájdalmak miatt nem lépett pályára a Real Sociedad elleni, végül 4-2-re megnyert bajnoki összecsapáson az Anoetában. 

A közvélemény meglepetésére a spanyol futballista nem volt ott a Real Sociedad elleni kezdőcsapatban, pedig a jó formában levő játékos teljesítményére szüksége lett volna a csapatnak azon a pályán, ahol 11 év után tudott végül csak diadalmaskodni. Valverde a portugál André Gomest jelölte Iniesta helyett a kezdőcsapatba, ám mint utóbb kiderült, ez nem csupán szakmai döntés volt.

A katalán Rac-1 rádiócsatorna a mérkőzés alatt már megszellőztette, hogy Iniesta nem volt 100%-os állapotban a találkozó előtt, ráadásul a szélsőséges időjárási körülmények, így az eső, a szél és a csúszós talaj még inkább kockázatosabbá tették volna az amúgy is fájdalmakkal bíró középpályás szerepeltetését.

Ezt végül Valverde szakvezető is megerősítette a meccs utáni sajtótájékoztatóján:

Nagyon sok meccsünk van mostanság, mi több, ezen a mérkőzésen a körülmények rendkívüliek voltak: a mély talaj, az eső… Azt gondoltam, hogy André Gomessel a bal oldalon jól járhatunk. Andrésnek vannak némi fájdalmai, de semmi komolyról nincsen szó. Ennek ellenére nem akartam kockáztatni vele.