Messi: a gól- és gólpasszkirály

A góllövőlista élén áll | A legtöbb gólpasszt is ő adta a Ligában

Leo Messi újabb káprázatos szezont tudhat maga mögött, és ugyan a római sebek még élénken élnek a katalán szurkolókban, mindenféle kétely nélkül kijelenthető, hogy az argentin ismét kiemelkedő idényt fut, és csakis saját magával versenyez. Messi a 29 góljával ugyanis vezeti a bajnokság góllövőlistáját, a gólpasszok és a kulcspasszok terén pedig szintén ő teljesített eddig a legjobban a Liga mezőnyében. 

A dél-amerikai klasszis három egymást követő alkalommal marad le a Bajnokok Ligája végjátékáról, holott az ő számaira pillantva kijelenthető, hogy rajta nem múlott. Noha Messi szintén nem nyújtott jó teljesítményt Rómában a csúfos kiesés alkalmával, egyet le lehet írni: idén is annyiszor mentette meg már a csapatát, hogy sokkal inkább azt a kérdést kell feltenni: miért nem tud a katalán klub évek óta egy olyan csapatot építeni köré, mely harcolhat a BL-serlegért is.

Ha ugyanis megnézzük Messi számait a Ligában, kijelenthető, hogy ez idén a legkevésbé rajta múlott. 29 góllal vezeti a góllövőlistát, a gól- és kulcspasszok terén pedig szintén ő a legjobb spanyol földön. Messi a saját bajnokságában versenyez, és csakis saját magával. Ezek nagy szavak, de bátran leírhatóak, ugyanis Messi egyszerre látja el a klasszikus irányítói és a góllövői feladatokat. Egyszerre ad kulcspasszokat, készít elő és lő gólokat. Mindezt ráadásul úgy, hogy a katalán szurkolók tudják: a Barça keretének a minősége körülötte meg sem közelíti azt a szintet, amit Messi évekkel korábban megszokhatott.

Gólpasszok és a gólpassz előtti átadások meccsenként: