Rafinha 8 hónap után edzett a csapattal

Dembélé is részben a többiekkel edzett | Iniesta pályán lehet Villarrealban

Ernesto Valverde hamarosan olyan játékosokkal is számolhat, akikkel az ősz nagy részében nem tehette. A pénteki edzésen részt vett ugyanis az a Rafinha Alcántara, aki április óta sérült, illetve az a Dembélé is, aki szeptember közepén sérült meg. Mindketten az edzés egy részét teljesítették csak a csapattal.

Rajtuk kívül részben a többiekkel dolgozott, részben külön edzett Javier Mascherano és Andrés Iniesta is, utóbbinak arra is van esélye, hogy vasárnap pályára lépjen a Villarreal otthonában. Mascherano várhatóan nem sokkal a Madrid elleni Clásico előtt gyógyulhat fel teljesen.

Rafinha még április 2-án sérült meg a Granada ellen, a meniszkusz sérülése azonban nem gyógyult jól, és az ősszel ismét meg kellett műteni. Most már úgy néz ki, hogy minden rendben halad a rehabilitációjával, de Ernesto Valverdének még esélye sem volt, hogy pályára küldhesse a középpályást. Dembélé esetében az a valószínű, hogy a játékos csak januárban tér vissza, bár teljesen nem lehet kizárni a Clásicón való szereplését sem december 23-án.

A csapat szombaton is edzeni fog még a vasárnapi, Villarreal elleni idegenbeli rangadóra készülve.