Iniesta: „Még most is elérzékenyülök, ha megnézem”

A főszereplő emlékei a 2009-es, Chelsea elleni gólról

Andrés Iniesta soha nem lőtt sok gólt, fontos találatok viszont fűződnek a nevéhez. Nélküle nem biztos, hogy világbajnok válogatott lenne Spanyolország, és a Barcelona sem nyerte volna meg 2009-ben a Bajnokok Ligáját. A Mundo Deportivo kérésére Iniesta visszaemlékezett a 2009-es, Chelsea elleni elődöntőre, és persze főként arra a gólra a Stamford Bridge-en.

Az a pillanat

„Ha ezt az 5. percben lőttem volna, valószínűleg a labda a lelátó második emeletére száll. De ennek a lövésnek be kellett mennie, és be is ment az egyedüli lehetséges helyen. Benne volt a szívem, lelkem.”

Gondolkozott, hogy hogyan lője?

„Ugyan már. Ott, akkor nincs idő azon gondolkozni, hogy rüszttel, belsővel vagy külsővel kellene megrúgni… ha gondolkozol, nem csinálsz semmit. Ilyenkor ösztönösen cselekszel, csak az ösztöneid vezérelnek.”

Felejthetetlen

„Akárhányszor megnézem a jelenetet, ismét elérzékenyülök, ahogy gondolom ez történik majd’ minden culéval. Ez volt az egyik legemlékezetesebb nap, amit megélhettünk, de a jelen is azt mondja nekem, hogy különleges és kemény párharcnak nézünk elébe.”

Milyen a Chelsea most?

„Nagyon stabil és megbízható csapat minden szempontból. Conte csapatait általában nagyon nehéz legyőzni. Láttuk már, hogy milyen szinten játszanak a csapatai és a válogatottja. Pontosan tudják, hogy mit kell tenniük, és hogy mit játszanak. Úgyhogy nagyon jó mérkőzéseket kell játszanunk ahhoz, hogy továbbjussunk.”