Hétfőn ünnepelhetnek, ha hétvégén bajnokok lesznek

A Deportivo ellen biztosíthatják be a bajnoki címet | A nyolcadik duplázás lehet

Miután a múlt hétvégén megnyerte a Copa del Rey-t az FC Barcelona a Sevilla elleni döntőben 5-0-ra, mindössze nyolc napon belül egy újabb fontos sorozatot nyerhet meg, hiszen a hétvégén adott esetben matematikailag is bebiztosíthatja a bajnoki címét.

A katalán együttes vasárnap este 20:45-től játszik a Deportivo La Coruna vendégeként, és amennyiben nem szenved vereséget, matematikailag is megnyeri a bajnokságot. Extrém esetben már a mérkőzés előtt bajnokok lehetnek, ahogyan arról már korábban beszámoltunk. A klub történetének nyolcadik duplázása lehet ez, amennyiben végül sikerül megnyerni a Ligát.

A duplázást természetesen a szokásos módon meg fogja ünnepelni a csapat a szurkolóival a nyílt utcán. A terv az, hogy ha vasárnap bajnok lesz a csapat, akkor hétfőn tartanak egy utcai felvonulást. A klub igazgatótanácsa még nem kapta meg a megerősítést, de nagyon valószínűnek tűnik ez a forgatókönyv abban az esetben, ha a hétvégén bebiztosítaná a bajnoki címét a Barcelona.

Arról, hogy a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) a bajnoki trófeát mikor adná át a csapatnak, egyelőre nincsenek információk.

A két évvel ezelőtti duplázás utáni utcai felvonulás legjobb pillanatait az alábbi videón élheted át újra: