Iniesta és a beteljesülő gyerekkori álom

Nem lőtt mellé az idén nyáron távozó legenda | A legjobb megoldásai még a Masiából

Andrés Iniestát mint klublegendát méltó módon búcsúztatta a katalán egyesület az elmúlt hetekben. Az Eurobarça is igyekszik a legenda érdemeihez leginkább illő módon elbúcsúzni tőle, ezért jöttünk ki a webshopunkban a ‘Garcias, Iniesta!’ termékkel, valamint ezen felül igyekszünk időről időre visszatekintő írásokat is közölni Iniestáról. A cél egyértelmű: illusztrálni, mennyire szerencsés is volt a Barça, hogy a soraiban tudhatta 22 esztendőn keresztül. 

Alázat, tehetség és szorgalom – három tulajdonság, amely ritkán van jelen egyszerre egy játékosban. Andrés Iniesta azonban pontosan ilyen volt – alázatos, világklasszis és szorgalmas. Alázatos, mert megannyi siker után is az elsők között volt, aki segített az új igazolásoknak. Világklasszis, mert vagy gólokkal vagy gólpasszokkal tolta meg a csapat szerekét. Szorgalmas, mert Pep Guardiola távozása után képes volt váltani, és egy sokkal direktebb futballt játszó csapatban is meghatározó tudott lenni, holott ez nem feltétlenül passzol a stílusához.

Az alábbi videóban láthatóak azok a megoldásai, amiket még fiatalon húzott meg a Masiában vagy a B csapat tagjaként. A videóban vannak bevágások egy-egy interjúról is, amelyben még kisgyerekként nyilatkozott. „Az a célom, hogy sikeres legyek a Camp Nouban” – így az egyik jelenet, majd egy másikban is a páratlan szerénységéről tesz tanúbizonyságot: „Hogy néhány éven belül ott leszek-e az első csapatban a középpályán, és én leszek a kapitány? Tyű, esküszöm, legyen igazad, de ez nagyon nehéz… Mindenkinek ez az álma!”

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.