Villa ismét a címlapokon

Több lap is biztosra veszi az átigazolást | Illik még kivárni

Mind a madridi Marca, mind már korábban az El Mundo Deportivo arról számolt be, hogy a Valencia és a Barcelona szóban megállapodott egymással David Villa átigazolásáról, és a spanyol válogatott támadó nyáron gránátvörös-kékbe öltözik. A transzfer létrejöttét azonban ajánlott egyelõre erõs mértéktartással értékelni, miután az elmúlt hónapokban Villa szerzõdtetése szóba sem került Barcelonában, és furcsa döntés lenne az is, hogy Villa nem elsõsorban középcsatárnak, sokkal inkább baloldali támadónak érkezne az együtteshez.

Azt kétségkívül nehéz lenne vitatni, hogy Villa hamar megtalálná a helyét a Barcelonában, hiszen Iniestával és Xavival tökéletesen tudnak együtt játszani a válogatottban, ráadásul jó a kapcsolatuk is, az viszont nem egy elhanyagolható különbség, hogy Villa a Valenciában és a válogatottban is a pálya közepén játszott. Ibrahimovicsot viszont aligha adja el a Barça, egyrészt azért mert nagyon sokba került, másrészt mert Guardiola bízik benne, és egészen könnyen elõfordulhat, hogy a következõ idényre tökéletesen beilleszkedik a Barça játékstílusába.

Így viszont Villának csak a baloldali támadóposzt jutna, azzal a kiegészítéssel, hogy idõrõl idõre nyilvánvalóan megfordulna centerben is. Az átigazolásról szóló hírek azonban éppen ezért egyelõre korántsem tûnnek garantáltan igaznak, mert nehéz elképzelni, hogy Pep Guardiola éppen egy olyan játékossal szeretné pótolni a minden bizonnyal távozó Henryt, aki eddigi pályája során alig-alig játszott szélsõ támadót. Ennyi erõvel sokkal inkább erõltethetné Ribery, Robinho vagy Mata leigazolását…

Kizárni azonban egyelõre nem lehet a transzfert, hiszen Villa kiváló játékos, és az is biztos, hogy a Barcelona tavaly nyáron egészen közel állt a szerzõdtetéséhez. Az átigazolást bizonygató hírek szerint egyébként a Barcelona Bojan Krkicset és Hlebet is megpróbálná átadni a Valenciának Villáért cserébe, hogy a 40 millió eurós vételárat mérsékelje.

A transzferrel kapcsolatban bõvebb és biztosabb hírek várhatóan csak az idény végeztével kerülhetnek a nyilvánosság elé.