Már munkában a Pep Team

Kedden délelõtt edzett elõször a 2010-2011-es Barcelona

A hétfõi orvosi vizsgálatokat követõen kedden délelõtt edzett a Barcelona kerete a Ciutat Esportivában, és így fog tenni a hét további szakaszában. A korábbi évekkel ellentétben a klub nem utaztatja el a csapatot egy északabbi országba az alapozás idejére, hanem végig Barcelonában marad az együttes az elõszezon elsõ szakaszában. A kedd délelõtti tréningen jelen volt mindenki, akinek eredetileg kellett, így Zlatan Ibrahimovics és az újonnan érkezett Adriano is.

 

 

Összesen 11 elsõ csapathoz tartozó játékos mellett 17 fiatal futballistát hívott föl erre a hétre a kerethez Pep Guardiola, akinek egyelõre még kevesebb feladat jut a foglalkozásokon, miután az erõnléti edzõk határozzák meg a feladatokat, és azok intenzitását. Ezért fõként kemény fizikai munka folyt az edzõközpont elsõ pályáján, némi labdás gyakorlással vegyítve. A jelenlévõk közül az elsõ csapathoz tarozik hivatalosan Pinto, Maxwell, Milito, Adriano, Víctor Sánchez, Keita, Hleb, Bojan, Ibrahimovics és Jeffren, a fiatalokhoz pedig Oier, Miño, Masip, Dalmau, Sergi Gómez, Armando, Fontàs, Muniesa, Riverola, Ilie, Víctor Vázquez, Sergi Roberto, Jonathan dos Santos, Edu Oriol, Tello, Benja, Jonathan Soriano és Nolito.

A másfél órás tréninget senki nem hagyta ki, és mindenki alaposan megizzadt a nagy melegben, éppen ezért csak este 7 órakor kerül sor a második edzésre, ezt követõen együtt is vacsorázik a keret – az elõírt diéta szerint. Zlatan Ibrahimovics láthatóan jó hangulatban, és nagy odaadással edzett a társai mellett, különösen a kölcsönbõl – ideiglenesen visszatért – Alexander Hlebbel viccelõdött sokat, míg az új igazolás Adriano Correia a szintén brazil Maxwellel szórakozott a legtöbbet.