A célom? December elõtt visszatérni””

Abidal elsõ alkalommal beszélt az állapotáról | A TV3-nak nyilatkozott

A katalán szurkolók nem csupán annak örülhetnek a héten, hogy Eric Abidal elutazhatott a csapattal Párizsba a PSG elleni felkészülési mérkõzésre, hanem a francia nyilatkozata után most már annak is, hogy Abidal jó úton halad a teljes gyógyulás felé. Ezt támasztják alá ugyanis a játékos szavai, amiket a végül 2-2-es döntetlennel záruló találkozó után mondott a katalán TV3 televíziócsatornának. 

„Jelenleg a rehabilitációmat végzem, követem az orvosaim utasításait. Egészen addig az edzõteremben fogok dolgozni, amíg szükséges. A célom az, hogy visszatérjek a pályára, és lehetõleg már december elõtt a Camp Nou gyepén futballozhassak. Ha azonban ez csak késõbb válik valóra, azzal sem lesz semmi gond” – mondta Abidal, aki végül elárulta, számára rendkívüli dolog volt, hogy elutazhatott a csapattal Párizsba. 

„Óriási öröm volt a számomra, hogy utazhattam a csapattal Párizsba, megosztani ezt az élményt velük csodálatos érzés. Nagyon boldog vagyok, hogy erõt adhattam a csapatnak, még akkor is, ha jelen pillanatban olyan sokat nem igazán tudok adni.”