2017.10.17 | Hedvig napja van
Főoldal > Labdarúgás
HITT A GYÓGYULÁSBAN ÉS A VISSZATÉRÉSBEN | AZ UNOKATESTVÉRÉRE EMLÉKEZETT
Abidal: "A futball az életem!"
Háry Péter | 2013. 04. 07., 22:16
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

A Mallorca elleni szombati mérkőzés egyik hőse egyértelműen Éric Abidal volt, aki a találkozó után a Barça TV ’El Marcador’ című műsorának volt a vendége. A francia hátvéd mindenkinek köszönetet mondott, amiért kitartottak mellette és segítették a visszatérésben. Külön kiemelte unokatestvérét, akitől a beültetett új máját kapta, emellett elmondta, nem gondolt a visszavonulásra a betegsége alatt.


„Köszönöm mindenkinek, aki segített”

„Szeretném megköszönni a segítséget a családomnak és mindenkinek, aki mellettem volt, nélkülük sosem sikerült volna elérnem a visszatérést. Az unokatestvérem a legfontosabb ember a gyógyulásomban, külön szeretnék köszönetet mondani neki. Életében nem volt még kórházban, de értem megtette. Én vagyok most itt, a kamerák kereszttüzében, de ebben a történetben ő a főszereplő.”

Harcolni mindenáron

„Mikor elmondták, hogy a daganat kiújult, ugyanúgy gondolkodtam, mint az első alkalommal: folytatni az életet, alávetni magamat a kúrának, majd visszatérni – ezek voltak a célok. A futball az életem, nem akartam úgy visszavonulni, hogy ne játsszak újra. Nem akartam mindent itt hagyni, harcolni akartam a folytatásért. A szándékom az volt, hogy ha jól érzem magam, és vissza tudok térni a pályára, akkor még egy vagy két évig játszhassak. Akik hasonló helyzetben vannak, azt tudom tanácsolni, ne hagyják el magukat, ne hagyják, hogy a betegség elkeserítse őket. Sose adjátok fel a harcot, mindig van remény. Higgyetek Istenben, imádkozzatok sokat, és bízzatok azokban az emberekben, akik mögöttetek állnak.”

„Ez az én napom”

„Hiányoztak a csapattársak, hiszen ők olyanok, mintha a családtagjaim lennének. Vissza akartam térni, hogy segíthessem őket. Tito megkérdezte a mérkőzésen, hogy készen állok-e. Azt feleltem: Ez az én napom. Azért kérdezett meg, mert még nem volt alkalma edzésen is látni, így nem tudta, hogy érzem magam. Mondtam neki, hogy néhány percre már be tudok szállni. Ideges és koncentrált voltam egyszerre. Jól éreztem magam a Mallorca ellen, elvétettem néhány passzt, de ez normális egy év kihagyás után (mosolyog)”

„A Te harcod a mi erőnk”

„Tito azt mondta csapat nyári bemutatásán: ha elég erős vagy és vissza akarsz térni, várni fogunk rád, ameddig csak kell. A Te harcod a mi erőnk. Ez valódi segítség volt számomra, világossá tette, hogy időt kell hagynom a felépülésemre.”

„Szeretném még megköszönni Juanjo Brau erőnléti edzőnek a sok segítséget. Ő mindig azt mondogatta: 'Gyerünk, együtt meg kell csinálnunk. Szükségünk van rád, hogy visszatérj és segíts a csapatnak'! Most, hogy már jól vagyok, még egy, kettő, vagy három évig is itt leszek (nevet). Ha Tito pályára küld, a legjobbamat fogom nyújtani, meg akarom mutatni a társaknak, hogy nyerni akarok minden egyes elkövetkező mérkőzésen.”


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 18. Szerda (20:45)
Bajnokok Ligája csoportkör
TV: Paulaner Sörház | Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu