Abidal: „Csalódott vagyok”

Nem mondták el neki, miért is kell távoznia | Lyon és Monaco felé tart

Eric Abidal, az FC Barcelona legsikeresebb korszakának egyik meghatározó alakjának távoznia kell a klubvezetõség döntése értelmében, miután az nem hosszabbította meg a labdarúgó nyáron lejáró szerzõdését. Abidal a ‘Radio Montecarlo’ rádiócsatornának nyilatkozva elmondta, a legjobban az zavarja, hogy nem hoztak fel semmilyen konkrét indokot, hogy miért is kell távoznia. A gall játékos a Lyonban és a Monacóban köthet ki.

„Küzdöttem értük. Kiváló formában vagyok, az orvosok meglepõdtek a fizikai állapotomon, ami sokkal jobb, mint két évvel ezelõtt a betegségem elõtt. A legfájóbb az egészben az, hogy nem mondták el, miért is kell távoznom, csak annyit közöltek, hogy ez egy professzionális döntés.”

„Ezzel a döntéssel elkerülhetetlenül kétségbe vonták azt, hogy képes vagyok-e továbbra is ilyen magas szinten futballozni. Én vagyok az elsõ, aki megítéli az állapotomat, és egy biztos: sosem játszanék az életemmel, sosem kockáztatnám azt. Ez az, amiért egy kissé csalódott vagyok a klub döntését illetõen.”

Lyon és Monaco

Abidal egy másik interjújában, amit egy francia internetes lapnak (le10sport.com) adott a napokban, elárulta, hogy ugyan még nem tudja, hol fog játszani a nyártól, de nagy esély mutatkozik arra, hogy korábbi klubjaiban, az újjászületõ Monacóban és a mostanában kicsit gyengélkedõ Lyonban folytassa a pályafutását.