2017.08.19 | Huba napja van
Főoldal > Labdarúgás
SZENZÁCIÓS KARRIERT TUDHAT MAGA MÖGÖTT | 17 ESZTENDŐ | VIDEÓ
Xavi: a legenda, a csapat esze
Baranyai Tamás | 2015. 05. 21., 15:22
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     
Eljött a nap, mikor Xavi Hernández távozásáról kell írnunk. Ez még akkor sem könnyű, ha az ember nem érzelgős típus, mert Xavi mindent megtestesített, amiről az FC Barcelona szól. Akkor sem távozott, amikor még nem hittek benne, és akkor sem távozott, amikor már nem hittek benne. A pályán a csapat esze, a játék irányítója volt, az, aki diktálja a ritmust, az öltözőben pedig Puyol mellett az a vezér, akié az utolsó szó. 
 
Xavi 11 évesen került a Masiára, és mint minden gyereket, akit felvesznek a klub utánpótlásképző központjába, nagyon tehetségesnek tartottak. Mint minden gyerek esetében azonban, nála is eljött az a korszak, amikor kezdték megkérdőjelezni a képességeit, ráadásul ez a korszak egybeesett a klub legrosszabb időszakával, amikor is éveken keresztül egy trófeát sem nyert a csapat, a vezetőség pedig a felelőtlen játékospolitikájával hatalmas adósságba vitte a klubot. 
 
Éppen a fentiek miatt testesíti meg Xavi mindazt, ami az FC Barcelona. Ez a klub nem tökéletes, de hisz egy játékrendszerben, hisz egy játékstílusban, még akkor is, ha a józan ész azt diktálná: írja más a kottát, ezek a hangok már nem úgy szólnak, ahogy kellene. Xavi maradt a karrierje elején, és történelmet írt. Xavi maradt a karrierje végén, 2014 nyarán is, és esélye van ismét történelmet írni: a Barça lehet az egyetlen olyan klub a világon, mely történelme során kétszer is triplázni tud. 
 
Xaviról rengeteget lehetne írni. Manolo Sanchis, a Real Madrid korábbi játékosának egyetlen mondata viszont ezernyi szót is felölel:
 
"Ha definiálnom kellene a labdarúgás fogalmát, de nem használhatnék szavakat, elegendő lenni csak azt nézni, ahogy Xavi játszik."
 

Sergi Roberto lehetne a kulcs
Hatalmas lépés a feljutás felé: 1-4
Alcácer: \"Döcögős volt az út\"
Pedrót éltették a sajtótájékoztatóján
A berlini hősök útja és ünneplése

 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Augusztus 20. Vasárnap (20:15)
Liga, 1. forduló
TV: Paulaner Sörház | Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu