Abidal: „Készen állok”

Mindent a legkisebbeknél kezdene | Tito megtartotta volna 2013-ban

Hétfõn délután Joan Laporta elnökjelöltként bejelentette, hogy ha megnyeri a júliusi elnökválasztásokat, úgy Eric Abidal foglalja majd el a sportigazgatói posztot. A csapattal a Pep-éra idején mindent megnyerõ francia nemrégiben vonult vissza az aktív játéktól a görög Olympiakoszban, és „késznek érzi magát” erre a kihívásra, hogy „új Messiket, Iniestákat és Xavikat fedezzen fel” a Barcelona számára.

„Megtiszteltetés, hogy itt lehetek Laporta oldalán. Nagyon izgatott vagyok, és képesnek tartom magamat arra, hogy vállaljam ezt a felelõsséget.”

„A Barça több mint egy klub, és szerettem volna a továbbiakban ezért a klubért dolgozni. Mindig azt gondoltam, hogy ez a legjobb, amit tehetek, és amit szeretnék csinálni. Nagyon jól ismerem Laportát, bízunk egymásban, egymás szemébe mondjuk, amit gondolunk. Mindig azt kell mondanod, amit gondolsz, nem fogunk elrejteni semmit sem.”

„Mindent a legkisebbeknél fogunk kezdeni, hogy újabb Messiket, Iniestákat és Xavikat találjunk… Bízom benne, hogy minden socio megtisztel a bizalmával, és ennek a célnak az érdekében összefogunk.

Miért távozott a 2012-2013-as szezon végén?

„Véget ért a szerzõdésem. Úgy gondolták, hogy a rákbetegségem után nem tudok majd ismét száz százalékot nyújtani. Nem ezt az utat szerettem volna, de most már mindegy. Tito azt akarta, hogy folytassam, de nem az övé volt az utolsó szó.”